Gent-Brussel: 5u

Thuis vertrokken om 7u40. Door een dik pak sneeuw naar Dampoort station. Daar viel het wonderwel mee, mijn trein had amper 7 minuten vertraging. De mensen die naar Antwerpen moesten hadden minder geluk, daar reden voorlopig geen treinen.
Na een kwartier wachten komt mijn trein toe, iedereen stapt op en er gebeurt niets. Een probleem waar ze voorlopig weinig meer info over kunnen geven, een geblokkeerde wissel.

Na drie kwartier kondigen ze aan dat we best allemaal afstappen en op het spoor erlangs een trein naar Gent Sint Pieters nemen omdat de kansen dat de huidige trein naar Brussel zal rijden, met de minuut slinken. Iedereen dus van die lange trein op een trein met drie rijtuigjes en hop, naar Gent Sint Pieters. Daar aangekomen staan er drie treinen op het scherm, waarvan 1 naar Brussel, met onbepaalde vertraging en waarvan de gangen al zo vol zitten dat er gewoon niemand meer bijkan. Dat belooft.

Tot plots de redding verschijnt, de trein via Wetteren, Aalst, Denderleeuw etc, een eind om dus maar hij gaat naar Brussel en er is geen vertraging.

Met een kwartier vertraging vertrekt die en we zetten aan, in een slakkentempo, maar we rijden. Zo gaat het relatief goed, tot we Brussel naderen. En stilvallen. Laaaaaaang stilvallen. Op de trein zegt iemand dat Brussel volledig geblokkeerd staat en er geen treinen meer in of uitkunnen. We zien ook maar om de twintig minuten een andere trein. Onze treinbegeleider zegt dat we in een lange file staan en dat hij ook geen idee heeft hoe lang het nog zal duren, maar dat het lang zal zijn.

En zo staan we daar. Het wordt 12u ’s middags. En we staan er nog altijd. Ondertussen roepen ze om dat de trein niet verder zal rijden dan Brussel Zuid.

Uiteindelijk komen we aan in het Zuidstation. Bijna iedereen stapt af. Er wordt niks omgeroepen, niemand weet of dit nu het eindstation is of niet. Dan beginnen mensen toch te zeggen dat we wel gaan doorrijden maar dat de machinist eerst afgelost moet worden. Uiteindelijk zet de trein zich in beweging.

Ik kom aan in Brussel Noord, eindelijk. En een kwartier later ook op het werk, na een ploetertocht door de sneeuw. Het is 12u45. Dik 5 uur onderweg geweest. En nu maar hopen dat er vanavond een trein terug is. Want daar ben ik niet zo zeker van…

Een gedachte over “Gent-Brussel: 5u

Reacties zijn gesloten.