I feel alive in the city

Ik hou van de stad. Gent, vooral. Antwerpen ook wel. New York, New Orleans, Parijs, Londen, Boedapest, Praag, Rome. Montreal, Rotterdam. Met Brussel heb ik eerder een haat-liefde verhouding. Vuil, vies Brussel waar je amper een woord Nederlands hoort. De Noordwijk, waar ik werk en waar je je als vrouw soms niet echt welkom of gerespecteerd voelt. Maar het is een stad en een stad geeft me energie en ademruimte.

Vandaag liep ik een apotheek binnen in de op en top multiculturele Brabantstraat. Ik spreek altijd Nederlands in Brussel. De apotheker, een Marrokaans of Turks uitziende veertiger, antwoordt vriendelijk in het Frans. Ik doe mijn best om verder te gaan in het Frans. Hetgeen ik moet hebben heeft hij niet dus er ontspint zich een gans gesprek. De apotheker is ontzettend vriendelijk en wanneer ik moet betalen, doet hij zijn best om het bedrag in het Nederlands te zeggen.

Ik wandel met een opgewekt gevoel weer naar buiten, tussen de kleurrijke winkeltjes en restaurantjes. Met een euro korting op mijn kasticket.

Als mensen een beetje vriendelijk zijn voor elkaar, kan de stad zo schoon zijn.