Vaccineren?

Ik geef het toe, soms kijk ik naar een tv-programma waarvan ik op voorhand weet dat ik me blauw ga ergeren. En dan zit ik luidop commentaar te geven in de zetel, maar de mensen op tv horen het uiteraard niet. Maar het zit me zo hoog en het moet eruit. Ken je dat?

Zo ook gisteren. Ik had Telefacts zelfs speciaal opgenomen. Het ging over ouders en artsen die er bewust voor kiezen om jonge kinderen niet te vaccineren.

In beeld kwam een vrij jong koppel dat beweerde dat een kind niet sterft van een kinderziekte, dat virussen en de mens in harmonie kunnen samenleven op deze planeet en dat als je je kind maar gezonde voeding geeft, het alle krachten heeft die nodig zijn om zo’n ziekte zonder blijvende gevolgen te bevechten.

Ex-cu-seer?

Even later kwam een ander koppel in beeld. Ze hadden hun babydochter van 8 weken, Lore, zien uitdoven als een plant. Kinkhoest. Ze waren erbij toen het beademingsapparaat uitging. Het meisje is langzaam gestorven in de armen van haar mama. 

Omdat er mensen zijn die zo egoïstisch en naïef zijn om hun kinderen niet te vaccineren.

Toen ik klein was, waren de meeste kinderziekten uitgeroeid. Omdat iedereen vaccineerde. Maar tegenwoordig zijn er meer en meer mensen die om wat voor redenen dan ook, homeopatische bullshit en biologische voeding zoals deze twee pipo’s, religieuze overtuigingen, nalatigheid,… hun kinderen niet laten vaccineren. Toen ikzelf zwanger was, waren er net meerdere gevallen van kinkhoest in het UZ van Gent. Leuk hoor, om zwanger of met een kleine baby rond te lopen als je weet dat er in je eigen stad kindjes sterven van zo’n ziekte.

Omdat niet inenten tegen polio strafbaar is, riskeerden die mensen nu een boete. Daar waren ze ontzettend kwaad over. Moest ik de wetgever zijn, ik ging die kinderen gewoon aan huis vaccineren. Het moet, dus geen gezever. Een boete, wat haalt dat nu uit? Polio is geen lachtertje he. Kinderverlamming. Onschuldig, zei die biopapa dan. Yeah right.

Ik geef toe, toen Zoon zijn zware 12 maanden spuit moest krijgen heb ik ook opzoekingen gedaan en ben op van die rare fora terecht gekomen die beweerden dat mijn zoon kans liep op autisme en meer van dat moois als ik hem liet inenten. De schrik slaat je dan als moeder om het hart. Wat voor een onmens ben ik toch. En ik heb getwijfeld. En dan voor vaccineren gekozen. En ik sta daar 300% achter. Niet alleen omdat het mijn kind zijn leven kan redden, maar ook dat van vele andere babies. Maar alleen als iedereen blijft vaccineren zodat de graad voldoende hoog is. Anders gaan er onschuldige babies blijven sterven. Overlijdens die perfect vermeden hadden kunnen worden als mensen eens drie minuten hadden nagedacht.

En ja, ik ben kwaad ja.

Een gedachte over “Vaccineren?

  1. Ik kan daar ook niet goed tegen. Maar ik kijk dan ook opzettelijk niet naar zulke programma’s 🙂 Een van de redenen waarom die fabeltjes kunnen overleven in de wereld van vandaag, is omdat er nog zo weinig kindjes zijn die die ziektes krijgen. Maar ja, waaróm krijgen ze ze niet? Omdat de meeste zo goed als uitgeroeid zijn hier, OMDAT de meesten hun kindjes vaccineren. Tegen vaccinatie zijn, is terugkeren naar de middeleeuwen. En dan nog, als je een middeleeuwer zou vertellen dat een paar prikjes de kans dat zijn kind zou sterven, met zowat 80% (gok) zou doen afnemen, dan zouden ze je zot verklaren als je het niet doet!

    Like

Reacties zijn gesloten.