Scherm

De nieuwe TV staat er. Oh boy, wat is dat scherm ineens groot. We komen van een 15 jaar oud bakje naar een flatscreen die letterlijk dubbel zo groot is. Wat zie je ineens dingen die je anders nooit hebt gezien. Ok, dat is niet altijd een positief punt. Zeker niet wanneer Salamander eerst de rimpels van Flip Peeters en dan de borsten van Ann Ceurvels in beeld brengt. Dan wil ik gewoon mijn oude, kleine, vage tv terug. Ignorance is bliss. Maar voor de rest, geweldig. We kunnen er hopelijk weer voor 15 jaar tegen :-).

Het ding staat trouwens op een Ikea meubeltje uit de solden, 60 euro. Het is niet eens lelijk… Het is ook niet geweldig hip of design, maar dat zou dan ook weer niet passen in ons huidig interieur en het zit er niet in dat dit de komende jaren drastisch gaat veranderen.

Zoon was eerst een beetje bang. Plots was Kaatje gigantisch. Maar ’s avonds vonden we al kleine vettige vingertjes op het grote scherm… Het zal snel wennen denk ik, ook bij hem.

Eerst vond ik het niet nodig, zo’n grote flatscreen. Onze oude tv deed perfect wat hij moest doen. En echt veel kijken we toch niet. Maar na een jaar of twee van overtuigingskracht van de wederhelft, ging ik toch akoord. Want op ons scherm zag iedereen er een beetje ziekelijk oranje uit. En de letters van de ondertiteling waren aan de kleine kant. Levensnoodzakelijk was het zeker niet, maar het was toch wel leuk, zo’n nieuw speeltje in huis, zaterdagmiddag. En nu we veel minder vaak in de bioscoop raken dan vroeger… Zo praat ik het voor mezelf dan goed. Wat niet wegneemt dat ik deze maand nog eens naar de film wil, want anders vervallen mijn vrijkaarten…

Een gedachte over “Scherm

  1. Ik weet niet of je HD hebt, maar zap donderdagavond even naar ‘Africa’ op Canvas. Als je dat oude tv’tje gewoon bent, dan word je vast en zeker weggeblazen door die magistrale, scherpe beelden!

    Like

Reacties zijn gesloten.