King

Vorige week nog eens van gsm-operator veranderd. Ben indertijd begonnen bij Mobistar met Tempo, dan overgeschakeld toen ik via het werk van Teerbeminde een voordelig abonnement kon krijgen. Zelf moest ik per maand maar 7.5€ betalen om 15€ belwaarde te krijgen. Indertijd een heel goeie deal.

Maar ondertussen deed mobiel internet zijn intrede en werden de tariefplannen helemaal herdacht en meer aangepast op maat van een veranderende markt en behoeften. En op de Vrt was er blijkbaar sinds 2010 niemand meer bezig met deze formule. Waardoor ik de laatste tijd echt de indruk kreeg dat ik belde tegen véél te hoge tarieven. Om een voorbeeld te geven, mijn belwaarde begon te lopen op de 10e en na 1 of 2 telefoontjes was doorgaans alles al op. En dan waren we hooguit de 20e. Waardoor ik dus elke maand 20€ of meer moest betalen in plaats van de voorziene 7.5€.

Vorige donderdag besloot ik dat de maat echt vol was en vulde ik online bij Telenet de aanvraag voor King in. Het zou me minder kosten dan ik nu betaal en hopelijk een pak meer opleveren. Op vrijdagochtend vond ik al mijn nieuwe simkaart in de brievenbus en vrijdagmiddag viel Proximus plots weg. Zo snel gaat dat bij Telenet. Wow.

Ik had eerst eens gekeken wat Proximus nog in de aanbieding had, maar na een simulatie kwam ik uit op een tarief dat 10€ duurder was per maand voor minder belminuten en maar de helft qua mobiel internet. Wel met ongelimiteerde sms. Maar heb bij King 10.000 sms oftewel meer dan 300 per dag en als ik er 5 stuur op een dag zal het veel zijn.

Voorlopig heb ik dus wel het gevoel dat ik geen slechte deal heb gedaan!