Fier!

Ik ben ontzettend fier vandaag. Fier om in Gent te wonen. Een ‘links eiland in Vlaanderen’.

Gent is een ontzettend fijne stad om in te wonen. Een stad die al een tijdje behoorlijk bestuurd wordt, vind ik zelf. Natuurlijk zijn er problemen. Die zijn er overal, niets is perfect, er is altijd ruimte voor verbetering. Als ik SPA-Groen iets wens, is het de durf om dynamisch te zijn, problemen bespreekbaar te stellen en aan te pakken, om niet enkel verder te doen maar om een stapje verder te zetten en een vernieuwend beleid te voeren. Niet te rusten op de lauweren en zelfgenoegzaam te blijven steken in ‘wat zijn wij toch fantastisch’, maar om een goed beleid te blijven waarmaken, dag na dag, en ook die dingen aan te pakken waar wel wat wrevel over is en die lastige dossiers blijken. Er is nu de kans om opnieuw 6 jaar verder te werken aan een linkse stedelijke visie, dat we allemaal die kans mogen grijpen. Want er zijn er genoeg die ons die kans benijden.

Een gedachte over “Fier!

  1. Proficiat met je stad. Als alles meezit wordt Gent dé modelstad van Vlaanderen en sluit het aan bij de moderne West-Europese steden die helemaal klaar staan voor de uitdagingen van de 21e eeuw. Een eer die Antwerpen helaas niet meer te beurt zal vallen.
    Wou dat ik ook nog als inwoner van Gent dit resultaat kon meevieren. In Aalst helaas een (extreem-)rechts, onervaren team van nogal opportunistische politici die de macht grijpen. Boezemt weinig vertrouwen in, maar we zien wel waar die kracht van verandering in uitmondt …

    Like

Reacties zijn gesloten.