Fecamp – Yport

30.000 mensen vandaag in Blankenberge lees ik net. Blij dat wij vandaag niet in Blankenberge waren, maar in het rustige, gezellige Yport. Iets meer dan 1000 inwoners, prachtige krijtrotsen met daarachter veel groen en mooie authentieke huizen. Een piepklein strandje en een handvol terrasjes die niet overladen zijn van het volk. Maar wel de lekkerste pannekoeken ever, met gecarameliseerde appeltjes en caramelsaus met zoute boter. En appelcider voor de wederhelft.

Met Zoon in de baby carrier vertrokken we voor een wandeling van 8 km. We moesten de groene pijltjes volgen. Maar algauw bleken er amper pijltjes te zien en op een bepaald moment staat het pijktje zowel naar links als naar rechts. En kiezen wij de verkeerde richting. Enfin, we hebben toch nog een mooie wandeling gemaakt, zij het een andere dan op onze kaart. Toch klein anderhalf uur in de zon rondgestapt met 7,5 kilo die op mijn buik hing te slapen, ik ben best fier op mijn fysieke prestatie.

Hoe braaf Zoon normaal ook is, deze namiddag toen we thuiskwamen was er helaas niks meer mee aan te vangen. Weigeren te slapen, wat we ook proberen tot wiegen in de armen in een verduisterde kamer en borstvoeding toe. Niks was nog goed. Uiteindelijk was het 20u30 eer meneer ermee instemde te gaan slapen. Zijn vorige dutje was om 10u…

Gisteren verkenden we Fecamp, een stadje waarvan vroegers de vissers naar Newfoundland vertrokken en dat nu bekend staat voor zijn haringfestival. Ook een zeer aangenaam stadje. Er was amper volk. Langs het Benedictine paleis naar de haven naar het strand en van daar het oude centrum in dat niet echt groot blijkt te zijn, een gigantische abdijkerk en een paar winkeltjes die nog in siesta waren. We streken neer voor een koffie maar die bleek met robustabonen gezet, veel te bitter en te straf voor mij. Fransen en koffie…

Fecamp is een pak groter maar minder toeristisch dan Etretat. Je proeft er de geschiedenis zo in de lucht. Misschien dat we nog eens terugkeren voor een wandeling bovenop de krijtrotsen of een bezoek een de Benedictine stokerij.

DSC03111.JPG

DSC03114.JPG

Een gedachte over “Fecamp – Yport

  1. Enkele weken geleden zaten we ook in Normandië met het kleintje. Iets verder van de kust, ten oosten van Rouen. Het weer was nogal wisselvallig en erg veel viel er niet te beleven. We hadden toch beter gekozen voor een plekje iets dichter bij de kust. Want het lijkt er echt wel de moeite te zijn. grt!

    Like

Reacties zijn gesloten.