Schoenen

In de lente heb ik me nog eens goed laten gaan shoppinggewijs en twéé paar schoenen gekocht.

Eerst een paar ballerina’s van Camper. Heb enkele jaren terug mijn eerste paar gekocht en die zijn me ontzettend goed meegevallen, ik draag ze nog erg veel. Makkelijk en toch mooi. Want ik heb erg moeilijke voeten; bij hakken krijg ik direct pijn ergens binnenin mijn voet en bij al de rest krijg ik zo goed als onmiddellijk blaren. Dus de schoenen die ik kan dragen zonder (veel) blaren, die koester ik. En dus vulde ik mijn zwarte balerina’s aan met deze leuke knalblauwe

camper ballerina.jpg

En wat blijkt na twee dagen? Ze zijn zowaar NOG comfortabeler. Het moeten zowat de meest comfie schoenen zijn die er bestaan. Ten eerste is het leer zo zacht, dat het lijkt alsof je voeten in een handschoen zitten. Zowel de zool als het leer langs binnen- en buitenzijde is trouwens streelzacht. Zalig. Ik wil ze niet meer uitdoen. Plus geen enkele blaar na twee dagen, ongezien. En ik vind ze nog geweldig mooi ook. Een blijver denk ik, dit paar.

Omdat België een regenland is en ik niet graag natte voeten heb, wou ik ook gesloten schoenen. Meestal draag ik in de zomer bij regendagen oude wintercampers, met als gevolg dat die tot op de draad versleten zijn. En ten andere, winterschoenen in de zomer, ik vond dat eigenlijk maar niks. Maar vind eens leuke, gesloten zomerschoenen. Groot was dan ook mijn opluchting toen ik tijdens een shoppingnamiddagje in Antwerpen op dit paar Moma’s stootte:

moma.png

Ik vond ze eerst niet zo zomers van feel, maar het meer is echt wel dun en het rode leer geeft ze toch wel iets vrolijk, niet? Het is mijn eerste paar Moma’s omdat ze decadent duur zijn. Maar mijn wederhelft is zo content van de zijne en wanneer ik schoenen graag heb, draag ik ze toch ook wel tot op het uiterste af. Plus een goede schoen is toch ook wel gezonder voor je voeten. En ik zie graag mooie schoenen, maar omdat ik veel en ver moet stappen en slechte voeten heb zijn hakken dus gedoemd om het merendeel van de tijd in de kast te zitten. En dit paar heeft een bescheiden hakje, wat het doenbaar maakt maar toch dat vrouwelijke gevoel van hakken geeft. Ik liet me dus graag verleiden. En heb er nog geen seconde spijt van gehad. Want ook dit paar schoenen liet me geheel blaarvrij en ik ben er echt compleet zot van.