Verwarring op het perron

Donderdag, ik sta op het perron in Brussel Noord voor de Dampoorttrein. Plots verschijnt een andere trein op het bord op het perron, eentje naar Kortrijk? Ze roepen inderdaad af dat die trein er gaat aankomen maar ze zeggen niets van mijn trein die er ondertussen al had moeten zijn.

Naar beneden, want op het bord aan het perron is mijn trein niet te zien wegens de 25 voorgaande staan er allemaal nog op met 20 tot 40 minuten vertraging. Beneden lees ik dat mijn trein afgeschaft is. Ik wil op zoek gaan naar een alternatief als de geautomatiseerde stem omroept dat mijn trein 10 minuten vertraging heeft en vandaag uitzonderlijk niet zal stoppen in Brussel Centraal.

Hm, dat lijkt me redelijk onmogelijk. Maar als hij effectief enkel vertraging heeft, is die trein wel nog de snelste oplossing. Ondertussen staat het alternatief wel op vertrekken. Ik zie iedereen rondom mij twijfelen. Sommigen stappen in, anderen blijven staan. Ikzelf cross nog eens naar beneden en daar staat nog steeds dat mijn trein afgeschaft is, dus ik ren weer naar boven en wip met nog enkele andere twijfelaars toch op de trein naar Kortrijk.

De mensen naast mij moesten ook duidelijk de Dampoorttrein hebben en zijn al even in de war en bellen naar mensen die in Brussel Zuid of thuis achter de pc zitten. In Brussel Zuid hebben ze blijkbaar wel correct omgeroepen dat de trein afgeschaft is en zitten de mensen op een eerdere trein. Het thuisfront meldt ook dat de trein afgeschaft is. We zijn blij dat we correct hebben gegokt en op deze trein zitten. Al is het meisje naast mij wel aan’t freaken omdat ze om 19u30 naar de dokter moet maar eerst nog de kinderen oppikken bij haar ma en de auto staat in Melle en wanneer zou er pas een trein naar Melle zijn, om 19u10…

De trein blijft nog een hele poos staan. Uiteindelijk ben ik een uur onderweg eer we Brussel Zuid passeren.

Gelukkig roepen ze om dat er aansluiting naar Dampoort verzekerd is door de trein naar Eeklo. Allen daarheen dus. Die trein staat er wel al, maar heeft vertraging. Omdat hij aansluiting moet geven. Op nog een andere trein dan neem ik aan? Ik installeer mij maar dan roepen ze om dat er een eerdere trein naar Dampoort is. Allez hop, iedereen er weer af en naar een ander spoor voor die eerdere trein. Uiteindelijk ben ik ‘maar’ een half uur te laat thuis.