Veggie lekkers

Ik mocht van The Insiders de veggieburgers van Garden Gourmet proeven. Aangezien ik ondertussen al (even tellen) 14 jaar vegetarisch eet, kende ik het aanbod al wel een beetje. Maar toch, altijd leuk om zo’n pakketje burgers af te halen in de Delhaize en ermee aan de slag te gaan.

Eerst proefde ik de Burger deluxe. Geen foto’s van helaas. Een burger met een eerder donkere textuur, volgens het boekje licht gekruid met peper en peterselie. Die smaken haal ik er niet direct uit, maar het geheel heeft niettemin een fijne smaak. Ideaal op de bbq zegt weerom de campagnegids maar bij gebrek aan bbq-weer gewoon in de pan gesmeten en een pureetje erbij en dat was snel en lekker eten. En dankzij de uitgekiende mix van soja, granen en andere ingediënten ook nog eens voedzaam.

De dag nadien verraste de Wederhelft mij toen ik van het werk thuiskwam met een stoofpotje waarin de veggie balletjes verwerkt waren.

20120604_0005.JPG

 

20120604_0002.JPG

Dat was een héél erg geslaagde combinatie. De balletjes gingen perfect op in dit stoofpotje met wortel, tomaat en courgette. Geserveerd met rijst en kaas zag het er zo uit:

20120604_0007.JPG

In de frigo zit nog een pakje gegrilde stukjes. Ook daar zijn er veel mogelijkheden voor. In het verleden eindigden die al in pastagerechtjes, stoofpotjes, wraps, in de wok, noem maar op. Tot slot hebben we nog twee groentenburgers gekregen. Die koop ik zelf bijna nooit wegens een beetje saai, maar ik ga ze toch nog eens een kans geven. Eens denken wat we erbij zouden kunnen maken. Het recept dat ik erbij heb gekregen verwerk de burger in een veggieburger met salsa, dat is misschien nog geen slecht idee…

Mijn conclusie? De burgers van Garden Gourmet zijn een leuke afwisseling met de vele andere soorten vleesvervangers die ik (meestal in de biowinkel) koop. Het is handig dat ze in de supermarkt te krijgen zijn. Vooral de balletjes doen het bij ons thuis goed, bijvoorbeeld in de tomatensaus, in allerlei stoofpotjes of, waarom niet, bij pasta. Mijn versie van de Amerikaanse meatball spaghetti 🙂 Ook de deluxe burger is eens een fijne afwisseling met de groenten- en notenburgers die ik anders eet.