Brussel

Werken in Brussel kan opmerkelijk/amusant/vreemd/gevaarlijk zijn. Enkele kleine dingetjes van de laatste week…

De politie houdt een man aan in de Aarschotstraat en de prostituees komen allemaal kijken, obligate luipaardkamerjas aan. Hoeveel exemplaren zouden die zo hebben? En is die hun werkoutfit aftrekbaar van de belastingen…?

Op de tram met tienermeisjes waarvan de ene tegen de andere die met haar blackberry aan’t bellen is met nummer drie vertelt wat ze allemaal aanheeft: een tas van Longchamps, een haarrekkertje van Dior en mascara van ik ben al vergeten wat.

Die tienermeisjes maken trouwens evenveel zo niet meer lawaai dan de tienerjongens. En ze hebben heus niet allemaal een hoofddoek. Maar wel allemaal retestrakke jeans, dat wel.

Op het voetpad bijna omver gereden worden door een sportkar die zijn rijvak verlaat wegens rood licht en dus maar over de trambaan en over het zebrapad scheurt waar de voetgangers (ik dus) net groen licht hebben gekregen. En dan verbaasd kijken dat hij bijna iemand omver rijdt. Voetgangers, in Brussel, naaaaah.

Wachten op een Lijnbus die maar niet komt en ondertussen een stuk of 12 MIVB-trams en 3 Lijnbussen in de andere richting zien passeren om na een half uur tevergeefs wachten dan toch maar zo’n tram te nemen.

Een meisje chips zien eten met zo’n allesverhullende hoofddoek aan, zag er verdorie niet gemakkelijk uit.

Een zakenman achter zijn net gestolen portefeuille zien lopen. Luid roepend. Maar de twee jongens met de portefeuille konden een pak sneller lopen.

Nope, in Brussel is het nooit saai.

Een gedachte over “Brussel

Reacties zijn gesloten.