Wijvenweek – Guilty pleasures en kleine kantjes

Mmm, kleine kantjes en guilty pleasures, daar kan een mens eeuwen over filosoferen, toch? Maar drukbezet wijf als ik ben heb ik daar geeneens de tijd voor. Jullie zullen het moeten doen met 1 klein kantje onder de loep vandaag, mijn vraatzucht.

Je zou het niet zeggen gezien mijn maatje 36 (ziedaar, nog een klein kantje, mensen de ogen uitsteken met mijn slanke lijn, hoe gemeen, awoert!) (waar ik nog niet eens iets voor moet doen, dubbel awoert), maar ik heb een beest van een suikerverslaving. Moest ik kunnen, ik at mij letterlijk dood aan suiker en chocolade. Chocomousse met cola als ontbijt, ik draai er mijn hand niet voor om, al beperk ik mij in de praktijk tot een boterham met choco en een glas fruitsap om mijn gezondheid toch ietwat te sparen. Maar ik kan geen zoetigheid uit de weg gaan. En ik kan daar redelijk ‘klein’ in zijn. Feest met taart en iemand anders dreigt een groter stuk weg te kapen dan mijzelf, dan zie je mijn ogen al nerveus rondflitsen op zoek naar een manier om dat stuk toch nog te bemachtigen, precies als een elfjarige bij sinterklaas, alhoewel die waarschijnlijk al een stuk volwassener zijn dan ik daarin. Slik. Als er ergens zoetigheid is, dan word ik redelijk fanatiek tot mijn craving bevredigd is, dan pas valt er weer normaal te klappen. The sugar takes over the brain. Op vakantie gaan of een luilelekkerweekenddag is dan ook niet compleet als ik in de namiddag niet ergens op een terras/in een koffiebar/aan mijn eigen tafel kan neerstrijken met de perfecte tas koffie en een royaal stuk taart. Gelijk een oud meetje. Kan niet overgeslagen worden of ik word vies gezind.

Verwacht u dus intelligente praat van mijnentwege en geen gemene streken voor een pannenkoek meer of minder, dan moet eerst de suikerverslaving tegemoet gekomen, dan de koffieverslaving en dan kunnen we terug klappen…

En hoe het komt dat ik nog geen 99 kilo weeg? Ik weet het eerlijk gezegd ook niet. De kilo’s komen er makkelijker bij dan pakweg 10 jaar geleden dus ik moet beginnen opletten en als veggie eet ik voor de rest wel gezond dus dat is misschien mijn redding?