Wijvenweek – beautyqueen in het diepst van mijn gedachten

Yes yes yes, we mogen nog eens van Wijvenweek doen en wel meteen met als eerste thema Schoonheid…

Dat valt wel mee, met dat beautyqueengedoe. Ik schmink mij bijvoorbeeld zo goed als nooit tenzij om naar een feestje te gaan, en dan nog. Pure luiheid van mijn kant, ik zie er gewoon het nut niet van. Ook aan een kapsel doe ik niet, ik kan mijn haar maar 1 dag op 2 of 3 denk ik zelfs. En aangezien ik alles te voet doe, moeten kleren en schoenen de cross-naar-het-station-in-de-regen-test doorstaan om meer dan eens gedragen te worden. Ik ben geweldig fan van onmogelijke hakken, maar ik heb er de blaren niet voor over. En mijn voeten zijn ook in te slechte staat. Een heleboel beautywetten waartegen ik zonder scrupules keihard zondig, dus.

Maar toch beschouw ik mezelf als een echt wijf. Waarom? Omdat ik de deur niet zal uitkomen als mijn outfit me niet voor 100% aanstaat. Dat kunnen een jeans zijn en platte schoenen maar wees gerust dat ze met zorg zijn uitgekozen en dat ik er mogelijk de nacht voordien wakker van heb gelegen eer ik de perfecte combinatie vond. Shoppen is een kleine verslaving en ook al hangt mijn kast vol, ik ben bloedserieus wanneer ik zeg dat ik niks heb om aan te doen. Ik ben ook zwaar allergisch aan mensen die geen moeite doen. Een vormeloze fleece, sorry, maar tenzij om in uwen hof te werken kan dat gewoon niet. Nooit. Teveel moeite doen is anders ook niet geweldig, niks zo zielig als mama en dochter op straat zien lopen en de mama poogt er jonger uit te zien dan haar nageslacht. Het werkt trouwens toch niet. Draag uw leeftijd met stijl en koop die jeans een maat groter.

Ik wil er dus wel degelijk goed uitzien. Ook toen ik (hoog)zwanger was. Confronterend om te zien hoe elke vorm van mannelijke aandacht verdwijnt als sneeuw voor de zon als je een zwanger buikje hebt terwijl ik mezelf op de laatste maand na (toen swong de beached whale factor echt wel de pan uit) toch nog sexy vond. Ook vrouwen die als ze zwanger zijn een salopet of een tentjurk als legitiem kledingstuk beschouwen zal ik nooit verstaan. Ik had maar een paar kledingstukken maar het waren wel stuk voor stuk geweldig mooie die ik nu nog kan dragen. Ook al is het maar voor een paar maanden betekent niet dat je er als een slons moet bijlopen.

Vrouw zijn is ook gewoon geweldig veel keuze hebben. De perfecte jeans is zalig, maar we kunnen ook gaan voor een rokje of een kleedje. Dan voel je je instant-vrouwelijk. Ik koop trouwens meer rokjes dan broeken alhoewel ik procentueel gezien meer broeken zal dragen. Maar een nieuw rokje kopen geeft gewoon meer voldoening!