Afscheid

Palliatieve zorgen. Het hoge woord is eruit. Vrijdag kregen we te horen dat er geen behandeling meer mogelijk is. Enkel nog palliatieve verzorging. Mijn mama mocht zaterdag het ziekenhuis verlaten om de laatste weken die haar nog resten thuis door te brengen. Geen maanden, weken. Als troostprijs kreeg ze te horen dat het afscheid wellicht vrij pijnloos zal zijn, steeds meer slapen en op den duur coma. Zondag is ze dan voor de laatste keer naar haar appartementje aan zee vertrokken en wij ook, tot gisterenavond. Vandaag weer naar huis gekomen om Zoon voor een wenmoment naar de crèche te brengen want donderdag is mijn eerste werkdag. Zoon die na drie weken dagelijks oefenen elke dag slechter aan de fles drinkt. Hij drinkt NIET, in feite. Zit hier dus met een Zoon die donderdag gaat verhongeren in de crèche en waarvan ik dus afscheid moet nemen voor 11u ineens terwijl ik hem nooit langer dan 2.5uur heb moeten missen en afscheid van mijn mama. Ik weet niet meer waar mijn hoofd staat om eerlijk te zijn. 

4 gedachten over “Afscheid

 1. Dit is niet te doen… kan je geen zorgverlof of zoiets nemen, zodat deze weken wat serener kunnen verlopen? Dat gaat toch niet, nu gaan werken, zulke lange dagen weg van huis… is zorverlof geen optie?
  Ik ken het gevoel, jammer genoeg, hoe het gaat als een leven opeens in weken uitgedrukt wordt, of dagen… ik wens je héél veel sterkte, liefde, warmte, gekoesterde en koesterende momenten toe. Hou je sterk, maar sta jezelf ook toe om zwak te zijn. xxx en een dikke knuffel.

  Like

 2. wat een narigheid zeg… Ik hoop dat u moeder niet al te veel hoeft lijden.
  Tsja u zoon dat is afschuwelijk als je kind niet in orde is en hem dan achter laten is vreselijk…
  ik wens je in beide situatie veel sterkte toe en hou moed…

  Like

Reacties zijn gesloten.