Maand van de preventie

preventie, dierenarts, Maand van de Preventie, Hill’s, Scale Dogs, vrijwillig, blindegeleide honden

Ik breng mijn langpoters minstens een keer per jaar naar de dierenarts voor hun jaarlijkse vaccinaties. Op die manier krijgen ze meteen ook een algemene check-up en worden mogelijke problemen vroeg opgespoord. Zo ontdekte de dierenarts in het verleden bij Figo ontstoken tandvlees dat dan tijdig behandeld kon worden. Preventie is belangrijk bij dieren, net als het dat ook voor mensen is. Daarom ook dat ik met veel plezier de actie ondersteun die ik met deze post even onder jullie aandacht wil brengen. Heb je zelf een hond of een kat, dan kan je in februari je huisdier volledig gratis door een dierenarts in jouw buurt laten nakijken.

 

De vereniging van dierenartsen SAVAB en dierenvoedingproducent Hill’s slaan de handen in elkaar voor deze Maand van de preventie. Het is eenvoudig; registreer je op de site. Je vindt er meteen ook de contactgegevens terug van de dierenartsen in jouw regio die meedoen aan deze actie en waar je een afspraak kan maken voor een gratis consultatie. Bovendien stort Hill’s 1 euro aan het Belgisch Centrum Voor Geleidehonden per ingevuld gezondheidsformulier dat de deelnemende dierenartsen opsturen. Vergeet dus zeker ook dat formulier niet in te vullen.

 

Voor de duidelijkheid nog even vermelden wat je kan verwachten van zo’n gratis check-up. De dierenarts zal enkele algemene onderzoeken doen die heel wat vertellen over de gezondheidstoestand van jouw hond of kat; de tanden nakijken, de vacht, de ogen en de oren en je dier op de weegschaal zetten aangezien huisdieren net als mensen tegenwoordig vaak te zwaar zijn, met alle gevolgen vandien. Merkt de dierenarts een probleem op dat verder onderzocht of behandeld moet worden, dan zijn die verdere onderzoeken of behandelingen als je die laat uitvoeren uiteraard op jouw kosten, aangezien het dan niet meer louter om een preventief onderzoek gaat.

 

Een lovenswaardig initiatief dus om je viervoeter eens gratis grondig te laten nakijken en daarbij nog een goed doel te steunen op de koop toe

//
http://stats.buzzparadise.com/MarkerBlg/8a997e6b-7ddf-44df-8b3c-c1c5fbd77de4/23259/BpJsUser.js