Opnieuw

Vrijdag start mijn mama weer met chemo. In een ander regime deze keer, twee vrijdagen en dan een week rust in plaats van drie vrijdagen op rij zoals de vorige sessies. Ik weet niet hoeveel chemo’s de dokters vooropstellen en wat er eventueel daarna nog geprobeerd kan worden en hoe mijn mama zal reageren. Ik weet alleen dat het straffer spul is deze keer met meer bijwerkingen, dat er op die maand tijd opieuw veel vlekken op de lever waren verschenen en dat het slecht nieuws is dat de tumoren zeer agressief zijn en niet reageren op hormonen. Het enige lichtpuntje is dat ze voorlopig wel vrij goed reageren op chemo. Maar een leven met continu chemo is ook geen volwaardig leven, natuurlijk, twee dagen per week naar het UZ, de overige dagen ziek en slap, bijwerkingen,… Maar het is nu zo en niet anders en mijn mama blijft ervoor gaan en vechten, dus wij ook.

En woensdag verjaart ze en komt er op bezoek, iets om naar uit te kijken (want geen idee wanneer ze sterk genoeg zal zijn om nog eens de verplaatsing te maken).

Een gedachte over “Opnieuw

  1. Oh, ik hoop zo heel erg en duim erg hard, dat ze iets vinden dat aanslaat, zodat jullie nog een aantal jaren van je mama kunnen genieten, en zij van jullie en haar kleinzoon

    Like

Reacties zijn gesloten.