Terugblik

En zo staan we alweer op de drempel van een nieuw jaar. En wat voor een. Ik denk niet dat ik 2011 snel zal vergeten. Het jaar waarin ik eindelijk een positieve zwangerschapstest in handen hield en 9 maanden lang supergelukkig zwanger was (ik mis het nu al). Het jaar waarin ik beviel van de mooiste Zoon die er kan zijn, een moment dat mijn leven voorgoed zou veranderen. Van meisje naar mama, van zorgeloos koppel zonder kinderen naar ouders, wat een transformatie, ik kon me er niks bij voorstellen maar je staat ervoor en je gaat erdoor. Het jaar helaas ook waarin het noodlot opnieuw aan de deur stond in de familie en mijn mama herviel en een duistere prognose kreeg. Ze vreesden zelfs even dat ze het jaareinde niet zou halen maar gelukkig bleek dat wel het geval te zijn.

2011 was ook het jaar waarin we tijdelijk elders woonden tijdens de verbouwing, en daar zeer graag woonden bovendien. Om dan na veel vertraging weer naar ons eigen huis te kunnen verhuizen dat volledig verbouwd is en waar het nu veel leuker wonen is. Een compleet nieuw, oud huis.

Voor de woefen was 2011 geen hoogjaar. Eerst weinig bij ons omdat ze niet goed aardden in het huurappartement en nu worden ze verwaarloosd omdat Zoon met alle aandacht gaat lopen. Maar het zijn schatjes en ze vergeven het ons wel… Figo ligt nu in de zetel naast mij te maffen terwijl ik dit allemaal typ.

In 2011 werd mijn vader 70.

In 2011 maakten ze geen verre reis maar wel drie keer een zwangere reis, al wist ik dat de eerste keer zelf nog niet.

Mijn Teerbeminde veranderde van functie op zijn werk en zelf heb ik serieus afgezien met twee projecten waarvan de uitdaging soms een maatje te groot leek om aan te kunnen. Het heeft allemaal ettelijke slapeloze nachten gekost. Maar de eindbalans is positief.

Wat zou 2012 in petto hebben voor ons gezinnetje, voor de vrienden en familie? Bij deze in elk geval voor iedereen een gelukkig jaar gewenst.