Erdoor

Net nu het allemaal beter begon te gaan met de aanpassing aan het leven met baby zit ik er weer volledig door. Sinds maandag serieus op de sukkel, vanmorgen naar de huisarts, borstontsteking, antibioticakuur gekregen en het voeden is een enorm tijdrovend proces met zarmtecompressen voor en koude na en zoon die moeilijk drinkt, ben er gauw anderhalf uur mee bezig en dan komt de volgende voeding snel. Weet het effe allemaal niet meer. Iedereen zegt dat het nu snel beter zal gaan, maar zo’n ontsteking is normaal ook beter na 48u en ben al vier dagen in de weer met compressen en het is nog niks verbeterd. Ik slaap maar een paar uur per etmaal en voel me schuldig omdat ik soms te moe ben om ons mannetje de aandacht te geven die hij zo verdient. De roze wolk is even heel ver weg.

2 gedachten over “Erdoor

  1. Oh meisje toch, da’s niet leuk, neen. Ik zou je aanraden om vooral naar je eigen lijf te luisteren. Laat je geen schuldgevoelens aanpraten, hoor, door niemand, ook niet door jezelf. Je doet wat je kan, punt! En wil je met borstvoeding stoppen, dan is dat ook geen ramp, je ventje heeft de belangrijkste voedingsstoffen en immuunstoffen binnen. Ga door als je het toch ziet zitten. Maar als je al dubbel zo lang sukkelt als je zou moeten, laat dan (nog) eens een lactatiedeskundige komen. Ben je naar de dokter gegaan of naar een lactatiedeskundige? Want mijn ervaring is dat huisartsen doen alsof ze veel weten, maar dat ze bij iets zo specifieks als borstvoeding toch in de verste verte niet kunnen tippen aan de kennis en ervaring van een lactatiedeskundige hoor!

    Like

  2. Ups en downs horen erbij … maar helemaal eens met de reactie hierboven: als je liever wat meer energie en aandacht hebt voor je zoontje, stop dan met bv. Een baby voelt het aan als voeden een stressmoment wordt en een flesje wordt met evenveel liefde gegeven/gekregen. Niks geen schuldgevoel, nergens voor nodig. Er bestaan in deze tijd alternatieven, waarom er geen gebruik van maken als jij één van de pechvogels bent die een ontsteking oploopt? Hij heeft alles wat hij nodig heeft hoor… nu jij nog.

    Like

Reacties zijn gesloten.