Laatste loodjes

Een week al zit ik thuis. Het was serieus wennen, ik moet het toegeven. De eerste dagen was ik meer bezig met werkmails en me nutteloos en saai voelen dan iets anders. Maar nu, na een week begin ik mijn draai te vinden. Veel tijd gaat er naar de honden die uitgelaten moeten worden aan een tempo dat drie keer lager ligt dan vroeger. En voor de rest hou ik me bezig met nog altijd babyvoorbereidingen (ik ben nooit supergeorganiseerd geweest en dus is er nog steeds vanalles dat moet/kan gebeuren), verhuisdozen uitpakken (beter laat dan nooit), tijd onledig maken op de laptop en wat rusten. En het gaat prima.

Normaal kookt de wederhelft, die heeft daar veel meer talent voor dan ik, maar nu ik thuis zit kook ik toch maar zelf (al krijg ik wel wat coaching per mail), deze week al witlof, spruitjes en prei tot een -al zeg ik het zelf- goed einde gebracht.

Mensen gaan ervan uit dat ik zit te popelen om te bevallen, maar dat is niet zo. Ik zou zelfs liever hebben dat het nog een paar dagen tot een weekje duurt. Kan nog wel genieten van de stilte voor de storm. Beetje bang ook zeker voor wat komen gaat, bevallen, pasgeboren baby in huis,… Nu, tien dagen overtijd gaan hoeft dan ook weer niet, maar volgens de gyn is die kans ook niet zo groot, al kon ze ook niets uitsluiten. We zien wel. Zenmodus inschakelen. Genieten. No stress!

2 gedachten over “Laatste loodjes

  1. Heel herkenbaar, ik heb ook ontzettend genoten van die weken thuis. Oké, die tien dagen overtijd was er wat te veel aan, maar toch, liever dat dan een week te vroeg. Geniet ervan, en probeer je inderdaad niet te veel te focussen op die datum, je hebt daar zelf toch geen invloed op.
    En wat de bevalling en baby betreft: ook dat komt wel goed, don’t worry, take it easy, ge moet het pakken gelijk het komt. Succes!

    Like

Reacties zijn gesloten.