Starbucks Gent

In Gent hebben we sinds enige weken ook onze Starbucks. De eerste in een stadscentrum voor Belgie dan nog (Antwerpen en Brussel hebben er eentje in een station en de rest zit op de luchthaven). Ik ben een grote fan van de zoetigheid in een koffiebeker die ze daar onder allerlei zotte namen verkopen, onlangs nog de creme brulee machiato, superlekker gewoon. Maar toen we gisterennamiddag langsgingen bleek die alweer verleden tijd want de eindejaarsspecials zijn er. Tot nu toe moesten we daarvoor naar Parijs (later naar Antwerpen dus), voor die in een rode beker gegoten kerstspecials. Elk jaar wat anders en dit jaar klinken ze alledrie lekker, speculaas latte, cranberry white chocolate latte en toffee nut latte.

Ik ging voor de speculaas, die erg kanelerig smaakt, hartig, zoet, zoals ik het graag heb. Het Starbuckspersoneel in Gent is trouwens echt drie keer zo enthousiast als dat in andere vestigingen, misschien omdat het pas open is? Teerbeminde kreeg een plastic potje voor zijn theezakje en ik een lepel om mijn slagroom op te lepelen, iets waarvoor ik anders altijd zo’n onhandig houten roerstokje voor moet gebruiken. Starbucks Gent heeft op zijn eerste verdieping trouwens een geweldig  uitzicht met die ramen tot op de grond en in de zomer zal het fijn op het terras toeven zijn (dat was het al in de tijd dat hier nog een Foodmakers was).

Niet dat de “echte” Gentse koffiezaken iets te vrezen hebben wat mij betreft, vorig weekend streken we op zondag nog neer in de Or nadat ik er op zaterdag wou gaan en er nergens nog een plekje vrij was. Da’s gewoon een totaal ander concept, totaal andere koffie, totaal andere sfeer. Voor mij kan het allemaal perfect naast elkaar bestaan, afhankelijk van de goesting van het moment.

Een gedachte over “Starbucks Gent

Reacties zijn gesloten.