Goed gedekte honden

honden,hondenverzekering,kbc,bank,verzekeringKBC dekt uw hond, zo kon ik al een tijdje op mijn Facebook lezen. Ik vond het nog een van de betere slogans. Voor een hondenverzekering, zo blijkt. Een tijdje later contacteerde een medewerker van BuzzParadise me via deze blog om iets over dit nieuwe product te schrijven. Daar moest ik niet lang over nadenken. Ik heb twee honden die ik met plezier rot verwen en in het verleden heb ik al eens een  verzekering gehad voor een dier, zij het wel een paard.  Ik kan mezelf dus ervaringsdeskundige noemen.

Wat biedt KBC nu? Voor een premie van 35 euro per jaar zijn alle honden van het gezin, of het nu om een poedel gaat of om vier Deense doggen, verzekerd. Mensen die beroepshalve honden houden zijn wel uitgesloten. Maar 35 euro per jaar vind ik persoonlijk wel meevallen, temeer aangezien er geen franchise is, de kosten worden vanaf de eerste euro vergoed.

Welke kosten worden vergoed, dat is natuurlijk essentieel om te weten. Mijn paard was voor zowat alles verzekerd, toen het beenproblemen kreeg en daarvoor moest worden opgenomen in de kliniek, heeft de verzekering zonder morren betaald, dat heeft ons serieus wat geld gespaard. Bij de KBC hondenpolis is het aantal gevallen waarin ze betalen echter gelimiteerd tot enkele volgens hen de meest voorkomende situaties. Zoals de hond die een verkeersongeval krijgt. In dat geval betalen ze dierenarts in het goeie en crematiekosten en een nieuwe hond in het slechte geval. Sta me toe dat laatste een beetje harteloos te vinden, wanneer een van mijn honden iets zou overkomen is het me echt niet om een nieuwe  pup te doen. Maar kom, er zijn vast mensen met dure rashonden die daar wel het nut van inzien. Spijtig natuurlijk dat andere zware ziekten niet verzekerd zijn, maar dan zou de premie wellicht hoger oplopen dan die luttele 35 euro per jaar.

Ook verzekerd zijn bijtincidenten, zowel bij gezinsleden als bij derden. Ik moet er niet aan denken dat er ooit zoiets zou gebeuren bij mijn honden, maar het lijkt me inderdaad wel beter. Al zijn kosten aan derden bij mij sowiso al gedekt omdat ik een familiale verzekering heb denk ik.

Ook handig; moet je zelf het ziekenhuis in voor een ingreep en heb je niemand die op de hond kan passen, dan vergoedt KBC de kosten van een hondenpension.

Interesse? Check dan zeker deze info van KBC voor alle details!

//
http://stats.buzzparadise.com/MarkerBlg/8a997e6b-7ddf-44df-8b3c-c1c5fbd77de4/23259/BpJsUser.js