Herfstige honden

Het is te koud. Hoe ik dat weet, naast het onmiskenbare effect op mijn gemoed? Luca, de van te weinig warme pels voorziene windhond is na maanden van een ongestoorde nachtrust weer begonnen met ’s nachts te piepen. Omdat ze koud heeft en niet kan slapen. Dus het fleecedeken is weer van zolder gehaald en ik stop haar nu weer elke avond in. Iets wat normaal gereserveerd blijft tot koude herst- en winternachten.

Om maar te zeggen dat ik er -zoals zovelen waarschijnlijk – niet meer tegen kan, tegen dat eeuwige nat en grijs en koud. 35° moet dat niet zijn, maar eens een blauwe lucht met een streepje zon would be nice. Zodat een mens eens al die kleedjes en rokjes kan dragen die nog ongedragen in de kast hangen te verstoffen. Want ik heb amper herfstkleren waar de groeiende buik in past en veel leuke zomerkleren!

Dit grauwe weer doet eens te meer dromen van reizen naar zonniger oorden. Maar omdat de wederhelft niet vrij kan nemen voor de tweede helft van september en ik niet weet of reizen dan (30 weken zwanger) nog aan te raden is boeken we voorlopig maar niks. Al zou het perspectief van een laatste trip onder ons tweetjes welkom zijn…

3 gedachten over “Herfstige honden

  1. Reizen op 30 weken is alleszins geen probleem. Reizen op 40 zelfs niet, afhankelijk dan wel van hoe dicht je bij een ziekenhuis zit 🙂
    Als je fysiek geen problemen hebt, dan zal die dikker wordende buik alleszins geen belemmering vormen om je te verplaatsen hoor. En zoals ze zeggen, een blije/gezonde mama maakt een blije/gezonde baby, dus je moet het ervan nemen voor 2.

    Like

  2. Ik geef u helemaal gelijk natuurlijk, wat de kou betreft. Ik zit hier ook te kleumen in een dikke fleece en met winterpantoffels. Maar op één vlak moet ik u toch onder uw voeten geven. Het is herfst, ge hebt nog tien weken te gaan en dan is het dus winter, vindt ge niet dat het dringend tijd wordt om nog eens uitgebreid te gaan shoppen? De nieuwe collectie van Fragile is bijvoorbeeld vreet schoon. Van de nood een deugd maken en al.

    Like

Reacties zijn gesloten.