Chemo

Net mama aan de lijn; eerste chemo (taxol) goed doorstaan, nog 8 te gaan (telkens op vrijdag). Na 9 sessies kunnen ze dan zien of er vooruitgang is.

Toch weer een stap in de goede richting.

Het is anders al een rollercoaster geweest van hoop en wanhoop. Er is sprake geweest van een experimentele behandeling waaraan ze uiteindelijk helaas niet mocht meedoen (te slechte leverwaarden). Het keiharde verdict is dat de lever voor 1/3 vol gezwellen zit en genezing niet meer mogelijk is.

MAAR het goede nieuws is dat ALS deze chemo aanslaat, er wel nog enkele kwaliteitsvolle jaren kunnen inzitten. Hoeveel hangt af van hoe goed de chemo werkt, de huisarts kende iemand die nu zelfs al 10 jaar ‘goed is’. Het kan uiteraard ook veel minder zijn, maar elke dag is er een. Keerzijde natuurlijk is dat dit de laatste kans is, wil die verdomde chemo de gezwellen niet staibilseren of beter nog doen krimpen, dan is er maar weinig hoop meer. Maar we hebben al zo veel opdoffers te verwerken gekregen dat we daar even niet aan denken, gewoon alle hoop op die chemo nu.

En voorlopig voelt ze zich weer goed, had ze dus net aan de lijn, iets wat na de chemo 5 jaar geleden geen optie was, toen kon ze telkens een week haar bed niet uit. Maakt natuurlijk niet uit als het maar wérkt, maar toch, ben blij dat ze zich goed kan houden. Oef!!!