Shopping

Ok, de afspraak was, hier geen bollebuikengedoe. Ik ga me daar niet aan kunnen houden. Neem nu afgelopen zaterdag, een ganse dag shoppen in Antwerpen met een vriendin, da’s blogvoer. Maar het gaat om zwangerschapswinkels, dus eigenlijk verbannen naar de andere blog. Maar ik heb zin om het hier te vertellen. Dus…

Het werd een ontzettend lange, maar geweldige dag. Om 9u thuis vertrokken, 10u30 in Antwerpen station afgesproken en de dag goed ingezet met een caramel frappucino bij Starbucks en het nieuws dat deze vriendin niet enkel zwanger is maar ook nog eens verloofd. Bijbabbelen was dus vereist. Dan de tram op naar de kaaien om onze toch aan te vangen bij Bella Belli, een winkel met een lieve verkoopster en een zeer ruim assortiment waar helaas het meeste al uit mijn maat was en ik dus helemaal niks vond. Op de koop toe liepen we daarna compleet verloren, en dat bij 30° en mijn vriendin op hakken, het leverde haar al meteen een blaar op. Maar het geluk was aan onze kant, plots verscheen daar een uitnodigend terras mét bovendien een kaart met voedsel dat ook geschikt is voor een zwangere vegetariër zoals ondergetekende; groententaart. En nog superlekker ook.

Weer de tram op en richting Kammenstraat, waar de heerlijke winkel Fragile huist. Een mooie winkel, een ontzettend ruim assortiment, allemaal made in Belgium, prachtige kleuren en stoffen en vooral MOOIE kleren, geen slechtzittende rare dingen die je enkel draagt omdat de rest niet meer past. Helaas hangt hier ook een prijskaarte aan vast, ik betaalde bijvoorbeeld 72€ voor een gewoon topje. Maar het zijn kleren die je ook na de zwangerschap kan blijven dragen en die echt supermooi zijn, dus ik haalde mijn kredietkaart met niet al te veel hartepijn boven voor een kleedje, een rokje, en topje, een tshirt en een truitje. De rest liet ik maar hangen, want op zich kan een mens in zo’n winkel blijven kopen.

Van daar trokken we naar een volgend terrasje voor een vers sap, vitamientjes weet je wel en dan op naar Noppies. Ik heb al een jeans en een tshirt van dit merk waar ik tevreden van ben, maar vandaag ging het moeilijker. Na onze ervaringen in Bella Belli en Fragile leken deze kleren, veel goedkoper, helaas nooit goed te zitten. De jeansrok zat minder comfortabel dan de niet-zwangerschapsjeansrok die ik aanhad. Geen goed idee dus. Het lange t-shirt maakte me vormeloos. Het topje was zelfs in XS veel te groot. Toch vond ik nog een leuk casual rokje en een topje van Esprit.

Na een korte omzwerving via Prémaman (net zo ouderwets als we ons hadden voorgesteld) doken we nog de H&M binnen, ondertussen was het al 18u gepasseerd maar de winkels bleken gelukkig open tot 18u30. Een zeer beperkt aanbod en niet echt kwaliteit, maar eind van de maand gaan we op reis en een leuke jeansshort kon me toch wel bekoren, en voor 25€ kan je ook niet sukkelen, toch. Ik ging in de Vero Moda nog op zoek naar de Mamaliciouscollectie die ze in Gent hebben, maar in Antwerpen nog niet van hadden gehoord. Nog een laatste terrasje en weer de trein op. Om 20u30 was ik thuis, compleet uitgeput, failliet, maar een bescheiden bergje mooie kleren waar mijn buikje in past rijker.