Update Verbouwing

Onze verhuis eind mei valt in het water. De aannemer is zeker tot begin juni bezig met vrij noodzakelijke dingen zoals electriciteit en vloeren. Aangezien we eind juni een week op reis zijn en ik geen zin heb om tot in het oneindige én huur én een lening af te betalen, moet de verhuis dus voordien gebeuren. Ook al gaan de laatste details (afwerking vide met leuning en loopbrug in glas en inox, afwerking terras, deuren) dan nog niet in orde zijn.

Maar wat er al staat, ziet er goed uit. Onze keuken van Het Keukenhuis is geleverd, enkel de toestellen zijn nog niet aangesloten en het werkblad komt eind deze week. En ook de opzetkast in het eethoek-deel van de keuken komt pas nadien omdat die rust op het werkblad. Het is een indrukwekkende keuken geworden, ze neemt de hele benedenverdieping in beslag. Een bewuste keuze, aangezien het dus een leefkeuken wordt, we hebben geen aparte eetkamer meer. Het voorste deel van de keuken zal dus eethoek zijn, met een opzetkast die ruimte geeft om meer decoratief dan enkel praktisch en functioneel te zijn. Hier alvast een beeld van hoe het er nu uitziet:

keuken.jpg

Deze week komen alle andere vloeren: de badkamer is al half betegeld op de vloer, er moeten ook nog tegels komen in de douche en achter het bad. De kant van het toilet en het meubel betegelen we niet. De parket is geleverd en ligt klaar om geplaatst te worden in de studeerhoek (nu compleet onbereikbaar wegens nog geen loopplank over de vide) en de slaapkamer. En dan dus nog electriciteit en verwarming finaliseren.

Er gaat ook geregeld wel eens iets fout. Zo hebben de mannen die de voorzetwanden hebben geplaatst (in de keuken, in de living en slaapkamer) alle stopcontacten erachter verstopt. Die moeten dus een voor een weer opgespoord en uitgeboord. De keukeninstallateurs vonden het alvast iets minder grappig omdat een stopcontact niet op de aangeduide locatie bleek te zitten. Waardoor de toestellen dus nog niet aangesloten zijn. En de ene ploeg vernielt al eens graag wat de andere heeft gedaan, met voorkeur verse pleister bijvoorbeeld, of een stuk plafond. Of ze vergeten dat er in een douche leidingen nodig zijn waardoor er gekapt moet in de vers gepleisterde muur. Enzovoort enzoverder. Maar van grote rampen zijn we tot hiertoe gelukkig gespaard gebleven.

De honden herkennen het huis trouwens niet meer. Ze kennen de stadsparken in de buurt nog wel, maar onze voordeur lopen ze rats voorbij, na een half jaar beschouwen zij het huurappartement nu als hun thuis, punt uit. Hun geur zal ook helemaal weg zijn in het huis. Zal weer wat aanpassing vragen van hen na de verhuis.