Summertime when the living is easy

2011, het jaar waarin de hoogzomer begon in april en in mei rustig verderging.

In de lente is de stad gewoon nóg leuker dan in de andere seizoenen. Mijn doorsnee weekenddagen verlopen ongeveer als volgt; boodschappen doen in het groentenkraam aan de Vrijdagmarkt (hopen aardbeien vooral), vers broodbeleg gaan halen in ’t een of ’t ander leuk winkeltje, uiteraard ook vers brood en koeken, eventueel eens gaan shoppen (de laatste weken serieus overdreven met Birkenstocks, een nieuwe jas, cd’s en boeken) en voor koffie en taart naar Or of Julie’s House. Ik zou de stad niet kunnen missen, het flaneren door de straten, het tijd vrijmaken voor die lekkere koffie, het altijd kunnen doen en vinden waar je zin in hebt zonder je daarom ver te moeten verplaatsen of veel te moeten plannen.

Afgelopen weekend werd ik dan ook nog eens ingewijd in Henks Experiment, iets wat ik overigens iedereen kan aanraden, heb gehuild van het lachen.

Iets minder easygoing is de verbouwing. Dit weekend bleek de aannemer een ganse week niets uitgehaald te hebben. Fijn. Ze weten nochtans dat we eind deze maand willen verhuizen. Dus verliezen ze een ganse week tijd om dan doodleuk te zeggen dat de voorlopige verhuisdatum begin juni is. Zoals in, net niet eind mei zoals jullie gevraagd hadden waardoor we jullie kunnen kloten met een maand extra huur in het appartement. Moest ik een vampiervleermuis zijn, ik dronk hun bloed, maar ik zal dat nu toch eerder figuurlijk doen. En I know, in ‘den bouw’ is enkele maanden vertraging peanuts maar daarom moet ik het nog niet leuk vinden, toch.

Een gedachte over “Summertime when the living is easy

  1. Kunnen jullie de kosten voor die extra maand niet op hen verhalen? Ik zou er ook niet mee kunnen lachen, ik ben al lang blij dat ze morgen eindelijk beginnen. Twee weken vertraging door ziekteverlof, ook niet leuk maar weinig aan te doen.

    Like

Reacties zijn gesloten.