Lentezotheid

Verbouwen = op een klein huurappartement wonen waar geen plaats is voor al mijn kleren. Vorig weekend alvast mijn winterkleren bij mijn ouders afgedropt en geruild voor een aantal zakken volgepropt met het zomergerief. Fijn, fijn, tot ik deze week tot de conclusie kwam dat ik geen flauw idee heb waar de zomerschoenen opgeslagen zijn. En een luchtig zomerjurkje met winterschoenen, dat staat echt niet. Dus toch maar dat winterrokje aan met een legging. WARM dat dat is… Bovenaan op de to do lijst voor komend weekend staat dus de zoektocht naar de verloren zomerschoenen…

De lente is ook in de kopjes van de honden geslagen. Luca moet vanmorgen al crossend op het binnenplein een nietsvermoedende omstaander in rookpauze de stuipen op het lijf gejaagd hebben door er van pure vreugde vollenbak naar te chargeren. En Figo speelt bij de schoonouders de circushond door ondanks zijn schele ogen vliegende boterhammen uit de lucht te knappen. Vraag me ook niet waarom de schoonma op het idee komt om haar brood in de lucht te gooien.

Lente = ook gaan shoppen. Het valt me op dat al de kleren die ik de afgelopen maanden gekocht heb, helblauw zijn. Dringend ook eens iets van een andere kleur aanschaffen eer ik ervan verdacht wordt een smurf te zijn geworden.

Lente = een ijskoffie slurpen bij de Or of de hele dag van terrasje naar terrasje tot die eerste zonnestralen dat melkwitte vel hebben verbrand. En het eerste ijsje van het jaar! Versgemaakte limonade en mijn ochtendsmoothies met aardbei en mango in plaats van de traditionele kiwi-banaan. Kleur in de kleerkast en kleur op je bord! Lente = aftellen naar vakantie en lezen op een terrasje of in het park. Zonnebadende honden. Lente = zalig!