Verbouwupdate

Ondertussen zijn we al een half jaar aan het verbouwen. Tijd voor een korte update.

Gelijkvloers niveau

Niet-dragende binnenmuren gesloopt, alles is nu 1 open ruimte. Niveauverschil gecreeerd, een meter na de inkom zijn er twee trapjes. De achterbouw waar de keuken in stond, is volledig afgebroken en in een iets smallere versie opnieuw gebouwd, deze ruimte zal een berging en toilet huisvesten.

Het grote houten voorraam werd vervangen door een nieuw, superisolerend aluminiumraam. Het kleinere raam achteraan werd een schuifraam dat rechtstreeks toegang geeft op het terras, dat door de kleinere berging een metertje breder is geworden. Overal werden electriciteit en andere leidingen vervangen. Alle pleister werd afgekapt en hernieuwd, waar nodig vochtwerken uitgevoerd. De oude tegels werden opgebroken, de vloer geisoleerd en opnieuw gechapt. Zowel binnen als buiten werden een schouw afgebroken en de gevel hersteld.

Te gebeuren in de komende weken: voorzetwand over de lengte van de muur omdat daar een schouw gesloopt werd en de muur zeer onregelmatig staat. Plaatsen tegels. Afwerken electriciteit en andere leidingen. Installatie keuken.

Eerste verdieping

Slopen niet-dragende binnenmuur zodat de vroegere twee kamers nu een grote ruimte zijn geworden. Uitbreken stukje vloer voor vide. Plaatsen akoestische isolatie. Nieuwe electriciteit etc. Nieuwe pleister.

Deze ruimtes waren badkamer en slaapkamer en worden de leefruimte.

Te gebeuren: parket in oude slaapkamer blijft behouden, nieuwe parket leggen in oude badkamer. Afwerken vide, plaatsen loopbrug en afsluiting.

Tweede verdieping

Alle pleister afgekapt en vernieuwd. Akoestische isolatie in toekomstige slaapkamer. Plankenvloeren uitgebroken, vervangen door osb-platen waar vloer opkomt.

Dit waren een rommelkamer en een strijkkamer en dit worden een slaap- en badkamer. In de toekomstige badkaner werd de douchebak, het sanitair blok en het meubel al geplaatst.

Te gebeuren: Tegels plaatsen vloer en wand badkamer, installeren kranen douche, glaswand, kranen bad en bad zelf, toilet. Plaatsen parket slaapkamer. Afwerken nieuwe electriciteit.

Kelder

Nieuwe trap, drainagemat in de nieuwe vloer ingewerkt, dompelpomp.

Buiten

Schouw gesloopt, terras groter gemaakt. Nog beslissen welke vloer er buiten komt. Nieuwe stukken gevel afwerken.