Lente

De lente is in het land, hoe zalig is dat niet. Mijn jas laat ik nog niet thuis, maar een mens kan al eens een dunne wintertrui aandoen en een terrasje doen of een vergadering buiten in plaats van in een deprimerende vergaderzaal. Grappig hoe iedereen zoveel mogelijk van die eerste zonnestralen wil meepikken. Hoe deugd doet het ook niet, na die lange, koude en donkere wintermaanden. Van mij mag het de rest van de lente en zomer zo zonnig blijven.

Wat best niet elke dag gebeurt, is dan weer de staking tegen de Europese top die vandaag aan de gang was. Om 5u stond ten huize Josie en Egel de wekker zodat mijn wederhelft op zijn werk zou raken voor ze alle tunnels en kruispunten afzetten. UIteraard kon ik nadien de slaap niet meer vatten ook al moest ik er ‘pas’ om 6u45 uit. Bussen die te laat waren en lopen om een provolle trein te halen, rechtstaan op die trein en nu met slaapoogjes aan het werk. Benieuwd hoe het verkeer vanavond zal zijn trouwens. Toch grappig, hoe de vakbonden staken tegen ‘asociale maatregelen’ door voor de zoveelste keer een halve stad en openbaar vervoer te gijzelen. Alsof dat NIET asociaal zou zijn. Boehoe.

De agenda voor de komende dagen heeft zich weer aardig opgevuld. Morgennamiddag een interview met een student. Van’t weekend misschien nog eens naar de film. Zondag op bezoek bij mijn ouders en misschien ook nog eens langs de schoonouders. Volgende week naar The Twilight Singers in AB, wat alvast een van de concerten van 2011 belooft te worden. De komende dagen dus veel de cd opzetten. Maar eerst van mijn slaaptekort afraken. Ben gisteren gaan slapen midden tijdens There will be blood en ben nog altijd een zombie en dat met dit mooie weer…