Simba, 28/02/1999 – 23/02/2011

Simba.jpgHet ga je goed, lieve ouwe Simba. Gisterenavond nam je in de armen van je favoriete baasje afscheid van deze wereld. Het was genoeg geweest. In je lieve, trouwe hondenogen scheen nog licht en levensmoed, maar je arme lijfje had het al opgegeven. Dat wisten we allemaal.

Je hebt wat tegenslagen gehad in je veel te korte hondenleven. Zo besloten je eerste baasjes na twee jaar dat je te veel was in hun gezin. Na een lastige tijd die je moederziel alleen in hun tuin doorbracht, eten kreeg je nog, maar dat was het ook, kwam je bij ons terecht. Ik herinner me dat eerste weekend dat je bij ons was nog goed, ik heb de ganse avond over je fluffy pels geaaid, om je duidelijk te maken dat je vanaf nu nooit meer alleen zou hoeven te zijn. Je was nooit echt mijn hond, ik was op dat moment volop bezig mijn vleugels uit te slaan, maar toch bleef je ergens wel altijd mijn hond.

Enkele jaren terug overwon je een eerste ziekte, de afgelopen maanden vochten we tegen hartproblemen, het moet niet altijd prettig geweest zijn voor jou. Het was niet makkelijk om je te zien veranderen van een stoere, gespierde bink naar een gekke, oude hond. Maar een ding veranderde nooit, en dat was je trouw en je liefde voor je baasjes. Geen hond ter wereld kan trouwer zijn dan jij geweest bent, lieve Simba.

Maar gisterenavond moesten we je laten gaan. Ik kon er niet eens bij zijn, ik hoorde het pas toen het al gebeurd was. Maar ik weet dat je me dit niet kwalijk neemt. Je bent gegaan in de armen van je favoriete baas en meer had je nooit nodig. We zullen je missen, oude rakker…

2 gedachten over “Simba, 28/02/1999 – 23/02/2011

Reacties zijn gesloten.