Kleine dingen

Geluk zit ‘em in de kleine dingen. Zoals een weekend dat drie dagen telde in plaats van twee waardoor de overvolle agenda toch nog relax werd. Zoals fijn avondentertainment met ‘Je zal alles worden’ van Wouter Deprez en de Finale van de Schoon Madammen van Radio Modern, waarop ik mijn wederhelft heb getrakteerd. Of in de twee late kerstcadeaus die totaal onverwacht op mij lagen te wachten toen ik donderdagavond van het werk thuiskwam en er ook nog eens lekker eten klaarstond. Cadeautjes, zoals een ultrazachte badjas en dat setje oogmake-up van Rituals dat er zo geweldig leuk uitzag maar ik te duur vond om voor mezelf te kopen. Het gaf de rest van het weekend een fijn gevoel… Of in gewoon eens een avond thuis blijven en lui naar tv kijken. Of Luca de heuvel in de Blaarmeersen zien opdrentelen, haar staart recht omhoog, helemaal content en vol levenslust.

Niet alleen ontspanning trouwens, er werd in het weekend ook hard gewerkt aan de verbouwing. Nu ja, het echte werk laat ik met zeer veel plezier over aan de aannemer en zijn mensen, voor mij is het kiezen van de kleur van de keukenmeubels en tegels die daar dan bij moeten passen en de kleuren van de tegels op de vloer, tegen de wand, in de douche en tegen het bad van de badkamer al meer dan zwaar genoeg. Om niet te zeggen dat ik er compleet krankzinnig van word.

De keuken is zo goed als beslist. De kleur van de keuken wordt teak-quartz en de tegels worden een soort tabaksbruingrijs. En dan, als we het kunnen betalen, een werktablet van composietsteen dat qua kleur 99% hetzelfde is als de tegels. ’t Gaat denk ik echt super worden.

Maar de badkamer, daar raken we maar niet uit… Mozaïek voor de douche lijkt echt onbetaalbaar. En dan zien dat alles van kleur bij elkaar past, pffffft. We hebben dus dringend verkoper-advies nodig, maar de twee verkopers werden zaterdag compleet in beslag genomen door twee bijzonder vasthoudende dames van middelbare leeftijd en mijn concentratie was al een uur op, dus best volgende week zaterdag nog eens teruggaan en dan eindelijk die knoop doorhakken.

Maar in feite ben ik al heel blij met de keuzes die we al wel hebben gemaakt!