Work in progess

vide.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze foto is genomen vanuit wat vroeger de slaapkamer was met zicht op de vroegere badkamer en naar beneden toe de zithoek en de koer. De tussenmuur slaapkamer-badkamer is gesloopt, alle pleister is afgekapt en het gat tussen de gelijkvloerse en de eerste verdieping van de vide is gemaakt. Ook een schouw die vroeger in de badkamer stond is helemaal afgekapt. Ongelofelijk hoe snel die ruwbouw gaat.

Ondertussen hebben ze echter ook onze voordeur kapot gedaan (of toch het glas erin), hier dan een houten plaat tegen genageld en zo de brievenbus onklaar gemaakt, dus we zijn naar De Post gegaan om alles te laten doorsturen naar de tijdelijke verblijfplaats. En hier en daar zitten er in vloeren en muren nog wat overtollige gaten. Bouwvakkers zijn niet zachtzinnig, zo blijkt.

Ondertussen hebben wij ook niet lui op ons gat gezeten. Maandag hebben we getekend bij het Keukenhuis. Het heeft redelijk wat voeten in de aarde gehad eer we een goed keukenplan hadden dat ook nog eens betaalbaar was en we waren tegelijk in onderhandeling bij twee firma’s (ook bij Ilwa) maar maandagavond hebben we dus de knoop doorgehakt. Nadat ze met een fikse korting over de vloer kwamen waardoor de keuken weer binnen ons budget kwam te liggen.

Ik ben blij met het ontwerp, het zal mooi zijn… Het wordt een greeploze keuken die langs de ene kant volledig doorloopt (tot in de eethoek dus) en tegen de andere muur maar een klein stukje met spoelbak en vaatwas. Op die manier blijft het een licht ontwerp dat voldoende licht en ruimte laat in de smalle vrij donkere ruimte. We hebben zo goed als geen hoge kasten, om dezelfde reden, maar wel enkele smallere legplanken in het eethoekgedeelte om het daar wat ‘huiselijker’ te maken.

Ook de badkamer is nu besteld en de nieuwe ramen en 1 rolluik voor beneden de straatkant.

Wat nog moet komen en ik persoonlijk ontzettend moeilijk vind, zijn de vloeren kiezen. Tegels beneden en hout boven, zo ver zijn we al, maar van kleuren… In de keuken wil ik geen zwart maar evenmin superbleek. Momenteel voel ik wel wat voor bruin, maar ik weet nog niet of het zou passen bij de keuken en de ruimte. Moeilijk! Ook de afwerking van de vide en van de inkom moet nog bepaald worden, evenals de manier waarop we het woondeel op de eerste verdiepingen wat kunnen afsluiten van de hoogste verdiepingen zodat alle warmte niet stijgt en het beneden ijskoud wordt in de winter.