Van start

Exact twee weken geleden zijn ze aan de verbouwing begonnen. Toen we na twee dagen gingen kijken, schrokken we enorm van de vooruitgang. De vloer in de eetkamer was er al uit en reeds vervangen door nieuwe ‘potten en balken’ en er waren al enkele muren en ramen verdwenen, net zoals onze bijbouw waar de keuken inzat. Nog enkele dagen later lag er beneden al een nieuwe betonnen vloer en waren er nog muren uitgebroken, zoals de muur tussen de slaap- en de badkamer. Tijd voor enkele werffoto’s dus, al zijn deze al anderhalve week oud…

Afbeelding 007.jpg

Hier was vroeger de eetkamer en komt in de toekomst de keuken. Het raam naar de koer is eruit gegaan en wordt een schuifraam. De muur is voor een groot stuk verdwenen om de ruimte open te maken, maar het stukje dat er nog staat blijft staan wegens dragende muur en zeer duur om weg te halen. De schouw links is volledig afgekapt.

Afbeelding 006.jpg

Dit is de eerste verdieping. De foto is genomen van wat vroeger de slaapkamer was en kijkt uit op de vrioegere badkamer. Zoals je kan zien is de muur tussenbeide helemaal verdwenen, net zoals de schouw die ook de verdieping lager is afgekapt. Ook hier blijft een klein stukje van de dragende muur aan de trap staan.

Deze ruimte wordt de zithoek. Een stuk van de vloer gaat er nog uit en daar komt dan de vide. In het overblijvende stuk van wat de badkamer was, komt dan de bureau.