Keukens, badkamers, puppies en Monkey Sandwich

Het weekend was nog drukker en uitputtender dan de werkweek, en die was op zich al vrij vermoeiend. Opgepast, hier komt weer eens een verbouwpost…

Vrijdagavond eerst nog vertier, feestje van een collega van mijn wederhelft. Wij hadden onze twee honden bij en de collega in kwestie had een oude hond (17 jaar!) en een pup van amper 9 weken en dat allemaal in een kleine living, maar de vier viervoeters hebben zich ontzettend braaf gedragen, iedereen stond ervan te kijken. Enkel Figo was er minder over te spreken, die als grote hond bang was en achtervolgd werd door hondjes die in hun geheel amper groter zijn dan zijn hoofd… Onze peperkoeken held!

Zaterdag dan vroeg opgestaan en al meteen aan de living begonnen; alle kasten leegmaken en sorteren; oud papier, vuilnis, een doos om mee te verhuizen en een doos voor de opslagplaats. Tegen de middag stond onze hele living overhoop, overal stapels, dozen, zakken,…

Na het middageten werden we verwacht in de Zebrastraat. Toevallig met de directrice van mijn werk op dezelfde trein zitten had me die tip opgeleverd en toen ik vernam dat zelfs onze honden welkom zijn in de huurappartementjes, was ik wel enthousiast. Toen ik het appartement zag, was ik meteen verkocht. Goed gelegen, uniek en mooi project dat ik redelijk fantastisch vind en een manier om in Gent te blijven en dus makkelijk de verbouwing van dag tot dag op te kunnen volgen in plaats van weer bij de ouders te gaan wonen. Het enige nadeel is een zeer fiks kostenplaatje, maar ja, da’s dan maar een mooie reis minder. Of een minder mooie keuken of badkamer, dat moeten we nog uitvechten 😉

Van de Zebrastraat in één ruk naar de Bisbeurs, waar ik op de valreep gratis kaarten voor had gevonden. Daar twee uur rondgelopen. Veel bevestigd gezien van wat we al wisten, paar mooie boekjes ter documentatie maar verder niets tastbaars opgebracht. Op tram 1 gesprongen die tot onze horror niet naar het centrum bleek te rijden maar naar de Brugse Poort. Een hele eind te voet naar huis dan maar, onderweg wel een half uur gestopt voor taart en koffie bij Exki op het terras.

Verder gewerkt en 5 minuten te laat in Vooruit aangekomen waar een ex-collega al serieus ongerust werd waar we bleven voor Monkey Sandwich van Wim Vandekeybus. De nadruk van de voorstelling lag op film, die ik redelijk fantastisch vond, maar aan de reacties in de zaal te horen blijkbaar niet door iedereen gesmaakt. Misschien lag het aan het verwachtingspatroon, er was wel 1 acteur op het podium, maar als je een Vandekeybus dansvoorstelling verwachtte, was je eraan voor de moeite. Maar ik ben echt wel erg onder de indruk. Daarna nog iets gedronken en bijgepraat met die collega.

Na een nacht vol badkamer en keukendromen weer een lange dag vol dozen inpakken. Tussendoor nog over en weer naar de schoonouders voor de laatste bbq van 2010. Nadien was de fut er wat uit. Nog wat door de documentatie gekeken. Onze plannen beginnen toch eindelijk concreter te worden. We weten ongeveer wat voor bad we willen (een Squaro van Villeroy & Boch, omdat we de La Belle niet kunnen betalen)(al val ik ook gigantisch voor de Happy D van Duravit) en moeten dus eens een afspraak maken in de winkel om wat plannen op te stellen voor de badkamer. Qua keukens heb ik een goed gevoel bij Ilwa, zij hebben een keuken die me enorm aanstaat en zie het wel zitten om daar ook eens een plan te laten opstellen. Ook qua ventilatiesysteem hebben we al een vrij goed beeld van wat we willen.

Moest ik een eindeloos budget hebben, dan was verbouwen een makkie, gewoon de mooiste dingen kiezen. Wanneer je zoals ons echter altijd gebonden bent aan een bepaald budget maar het toch ook meteen goed wil doen voor de komende 20 jaar, dan is het een pak moeilijker… Maar we komen er, stapje bij beetje. Komende twee weekends echter vooral werk maken van ons huis volledig leegmaken en verhuizen naar ons appartementje!