Nog een maand en een beetje

Tijd voor een update wat onze nakende verbouwing betreft. Niet dat er de voorbije weken concreet veel is veranderd, maar kom.

Startdatum is nog altijd 3 november. Dat is ondertussen al een maand later dan initieel voorzien, maar als het bij die maand blijft zijn we op zich al blij. Goed nieuws voor ons is uiteraard dat het BTW-tarief van 6% nog even van kracht blijft, wat toch een stuk scheelt in budget.

Tijdens de ruwbouwwerken kunnen we helaas niet in het huis blijven wonen volgens de aannemer. Geen water (dus geen toilet, niet koken), geen electriciteit (geen licht), geen gas (dus geen verwarming),… Dat wordt dus een maand of drie verhuizen naar mijn ouders/schoonouders (respectievelijk 120 en 40km van onze deur) en ons hebben en houden verhuizen naar een Shurgard.

Wat de ruwbouw betreft is ondertussen alles beslist en vastgelegd. Voor de afwerking zitten we nog met een aantal te nemen beslissingen. Zo weten we nog niet 100% hoe we de afsluiting gaan maken tussen inkom en eetkamer/leefkeuken op het gelijkvloers (voorkeur: glas want anders weinig licht, maar glas is wel duur. Alternatieven: open laten, maar zit een niveauverschil in lijkt me ook minder gezellig want inkom wordt ook fietsenberging en dergelijke), tussen woongedeelte op de eerste twee verdiepingen en slaapgedeelte daarboven (alles is open dus qua warmteverlies zouden we het woongedeelte willen afsluiten maar dat is ook vrij prijzig, toch als je het met glas wil doen) en hoe de vide zal afgewerkt worden (moderne inox, melkglas versus misschien meer bij het karakter van het huis passend hout).

Ook qua badkamer en keuken moet er nog veel beslist worden, en alles wat de afwerking betreft eigenlijk, tegels, parket,… De badkamer begint in ons hoofd vorm te krijgen, tijd dus om eens een afspraak te maken bij Desco en de plannen verder uit te werken. Keuken is nog steeds een groot vraagteken. Maar we komen er wel! 

3 gedachten over “Nog een maand en een beetje

  1. Is een houten schuifdeur met (melk)glas geen optie? Geen idee van de prijs, maar dat lijkt mij nog behoorlijk te isoleren ook. Alleszins beter dan een gewone glazen deur (hebben mijn ouders).
    Vrienden hebben zoiets geïnstalleerd en dat zag er wreed schoon uit. Wij overwegen zoiets om een ruimte af te scheiden van de living.

    Like

Reacties zijn gesloten.