Schöne Blumen – Mysterious Skin

Donderdag mijn eerste theatervoorstelling van het nieuwe seizoen. Ik koos dit jaar opnieuw voor een abo bij Vooruit. Heb al allerlei abo gehad; dans aangevuld met theater, theater aangevuld met dans, de klassieke gezelschappen en dit jaar koos ik voor Internationale Kleppers (“Je bent benieuwd naar artiesten die internationaal de toon zetten op theatergebied? Je laat je graag uitdagen door speelse en geëngageerde voorstellingen? Je schrikt er niet voor terug om je ideeën over theater op hun kop te laten zetten?”) aangevuld met enkele van mijn favoriete gezelschappen, zoals Cie. Cecilia. Van hen zag ik donderdag dus de nieuwe voorstelling Schöne Blumen, met oa Titus De Voogdt en Mieke Dobbels over enkele figuren aan de rand van de samenleving in de setting van een amusementsclub/bordeel. Zoals altijd leuk theater, maar het lijkt net iets te veel op enkele vorige voorstellingen, de personages hebben niets nieuws of fris, je hebt het als toeschouwer al eens gezien.

Vrijdag gingen we normaal naar paardenshow Cavalia, maar op de uitnodiging van de oragnisatie stond een verkeerd uur en dus bleek de voorstelling al bijna gedaan tegen dat we toekwamen. En later op het weekend eens teruggaan is er niet meer van gekomen. Het weekend was zo al te druk. Maar wel leuk.

Zaterdagavond trouwens nog een beklijvende film gezien, Mysterious Skin van Gregg Araki. Meeslepend, keihard maar op een venijnige, sluipende manier. Maar je kan niet stoppen met kijken, het verhaal over misbruik sleurt je gewoon mee. Een van de beste dingen die ik de laatste maanden zag. Typische film die niet zou misstaan ook op het FilmFestival dat volgende maand weer start. Ik heb alvast mijn tienrittenkaart al besteld.