Krekels en kikkers

Afgelopen nacht ontvluchtte ik de slapeloosheid van de Gentse Feesten en logeerde ik in hotel schoonmoeder. Het zetelbed daar is bijna zo comfortabel als mijn eigen matras, die tijdens de Gentse Feesten in de hoek van de badkamer is gepropt (wegens de badkamer ligt aan de achterkant van het huis). A la guerre comme à la guerre, zoals mijn moeder pleegt te zeggen.

Het deed deugd, om eerlijk te zijn, eens slapen met krekels en kikkers op de achtergrond in plaats van technobeats, autoalarmen en raaskallende dronkenmannen. Ok, ik mis zo wel een dag Gentse Feesten, maar als je moet gaan werken is dat toch onvermijdelijk. En zo kan ik wat slaap inhalen, wat thuis ondanks de evacuatie naar de badkamer niet evident/onmogelijk is.

De bedoeling was vanavond, de vooravond van de Nationale Feestdag, weer lekker te gaan meefeesten, maar ik ben mij precies aan het bedenken. Ten eerste gaan we vanavond toch geen parking vinden. Ten tweede ben ik moe, wat door de hitte nog versterkt wordt. En ten derde staat er niks speciaals op mijn programma voor vanavond.

Nee, beter nog een nachtje op den buiten en dan morgen back in full force. Voor Boomtown met Vivian Girls en Mintzkov morgen. Voor het straattheater donderdag. Voor de schoon madammen van Hotel Jarretelle vrijdag. Voor Flip Kowlier op zaterdag. En voor nog zoveel meer…