Roadtrip Deep South: Charleston – Beidler Forest – Asheville

Na een lekker warm ontbijt op het terras van onze Inn slepen we onze koffers van de zolderkamer naar beneden en vertrekken we. We weten nog niet goed waar naartoe; na de stad eens iets van natuur, maar wat? De Magnolia Gardens blijken zeer duur, dus wordt het dan maar de iets verder gelegen Beidler Forest.

In dit natuurgebied kan je wandeling maken van 1,7 mijl via een verhoogd houten pad doorheen het moeras, de Four Holes Swamp. We krijgen een boekje mee waarin per locatie staat uitgelegd welke planten en dieren we daar zouden kunnen spotten. Heel verantwoord en ecologisch allemaal en samen met ons blijken er vooral natuurfotografen met duur uitziende megalenzen en tonnen geduld aanwezig. Ik zie, zelfs met mijn bril, weinig tot niets.
beidler2

Het moeras is evenwel indrukwekkend. Het is langs de ene kant zuiver en stil, maar langs de andere kant bruisend vol leven. We horen het constant gewiek en geruis van vogels tussen de bomen, we zien vlinders, insectjes, vissen,… Mooi zijn ook de ‘knieën’ van de cipressen die overal boven het water uitsteken, er staan bomen van meer dan 2000 jaar oud. Het leukst zijn de waterschildpadden, de giftige slangen (cottonmouths), de woodpecker en de kleine gele vogeltjes (warblers?). Ik leer bij dat moeras enorm nuttig is, niet alleen in zijn zuiverende functie, maar ook als habitat van dieren en planten die het blijkbaar nergens anders zo goed doen als hier. Helaas sterft het moeras uit, en dus ook de vele dieren en planten die enkel hier kunnen leven.
beidler1

Na onze tocht kruipen we weer de auto in voor een rit van 420km, de bergen in. Asheville is een zeer alternatief stadje in de Smokey Mountains, toevlucht van de ruimdenkenden hier in het Zuiden, van de vegetariërs, de oude hippies, de natuurliefhebbers en – beschermers. De tocht naar de bergen is mooi. We verlaten South Carolina en rijden North Carolina binnen en de palmbomen maken plaats voor bossen en heuvels.

Ons nog vrij nieuw hotel ligt op een kwartiertje rijden van het centrum. We hebben een minikamer genomen, maar die blijkt in realiteit nog steeds groter dan een grote kamer in Parijs.

Hier in de bergen is het een pak kouder, vooral ’s morgens en ’s avonds. Overdag wordt het nog wel 22°, maar ’s morgens is het echt bibberen. We nemen de auto naar het centrum en gaan aanschuiven bij het veggie restaurant, The Laughing Seed. Er zijn nog een aantal wachtenden voor ons, het restaurant zit helemaal vol, maar ze noteren onze naam en beloven ons over 20’ te komen halen. We slenteren nog wat door de straten van dit kleine, maar superleuke stadje, het doet op bepaalde plekken totaal niet Amerikaans aan. Na 20’ krijgen we een tafeltje en eten we zeer lekker, ik kies voor een Indisch geïnspireerde schotel, met nadien nog een overheerlijk stuk milkchocolate cheesecake. Zoals gewoonlijk gaat het weer vliegensvlug, we zitten nog maar halverwege onze taart wanneer de rekening al op tafel verschijnt. In het begin voelt dat vreemd aan, onbeleefd, maar na verloop van tijd wordt het normaal, gemakkelijk (nooit lang wachten op de rekening)…

2 gedachten over “Roadtrip Deep South: Charleston – Beidler Forest – Asheville

Reacties zijn gesloten.