Wonen tussen studenten

De twee hellevegen die in het kot waaraan ons huis grenst woonden en die mijn nachten teisterden met luide muziek en hysterisch gegiechel, zijn na drie jaar eindelijk weg. De nieuwe bewoners blijken echter maar een kleine verbetering. Afgelopen nacht zijn we weer eens gaan bellen en vragen om het iets rustiger aan te doen, en toen ontdekten we dus dat de zij plaats gemaakt heeft voor een hij. Het is natuurlijk nog vroeg om te oordelen, het nieuwe schooljaar begint pas, maar ik dacht dat een jongen als buur een vooruitgang zou zijn, omdat we dus vooral last hadden van typisch vrouwelijk nachtelijk geklets en gekrijs en mannen dat volgens mij niet doen. Slechte muziek veel te laat veel te luid zetten, dan doen mannen echter blijkbaar wel.
Hm. Er moeten toch stille, brave, studerende studenten bestaan? Waarom zitten die dan nooit op kot op enkele meters van mijn bed?

Geen nood, afgelopen nacht inspireerde me bij het gesprek met onze architecten vanmorgen om nog eens extra aan te dringen op grondige akoestische isolatie. Over een klein jaar zou de verbouwing effectief starten, eerst de plannen en bouwaanvragen en burenoverleg en toestanden, maar hopelijk is dit academiejaar het laatste met geluidsoverlast…

7 gedachten over “Wonen tussen studenten

  1. Als je gaat vragen of ze wat stiller kunnen zijn, is het misschien een idee om te zeggen dat je gaat verbouwen. Bij mijn studenten naast de deur had dat impact, want ja, jij kunt beslissen om dat midden de blok te doen, om maar iets te zeggen. Maar zo slecht zou je toch niet durven zijn?

    Like

  2. man, niets enerverender dan burenlaweit. dan nog ’s nachts! maar goed dat ge een beetje van een perspectief hebt… in tussentijds duim ik dat die pipo’s zich wat kalmer houden

    Like

  3. Ik vraag me af of dreigen wel helpt want onze nieuwe buur-student lijkt mij van het type “blok-examens….eeeuhmm…wat is dat….?”. Hij doet me denken aan “Bruno van the block van twee jaar geleden. Op zijn bel staat VRIEN8….dat zegt veel….

    Like

Reacties zijn gesloten.