Oud???

Deze middag, de trein van Gent naar Brussel. Ik: puffend, op weg naar het werk waar het ongetwijfeld nog harder puffen zal zijn. De rest van de trein: met pak en zak op weg naar Pukkelpop, voorzien van luide muziek en vele halve liters bier. Het deed me even slikken.

15 jaar geleden trok ik voor de eerste keer naar Pukkelpop. Ja, zo lang geleden is dat blijkbaar al. Een mens wordt er stil van. Ondertussen heb ik die kaap van 30  overschreden en voor het eerst ooit voel ik me oud. Vorig jaar zat ik zelf voor drie dagen op de wei van Kiewit, en op geen enkel moment had ik het gevoel daar niet meer thuis te horen. Zoiets zou zelfs niet in me opgekomen zijn. Maar vandaag, me krampachtig concerterend op mijn boek tussen het gejoel en de beats om me heen door, wel. Stokoud voelde ik me, prehistorisch bijna. Keiharde confrontatie. Ik was zelfs bijna blij, dat ik dit jaar Pukkelpop aan mij voorbij laat gaan. Ik bedoel, ik heb lang getwijfeld, om niet te zeggen dat ik nog altijd aan het twijfelen ben over al dan niet gaan, maar als ik dat tiener en jonge twintigergeweld zie, voelde ik me als Stonehenge in Manhatten, voorhistorisch dus.

Is het dan zo dat ik te oud geworden ben? Moet ik als frisse dertiger de wei laten aan de volgende generatie en mij beperken tot de activiteiten die van dertigers worden verwacht (wat die ook moge zijn!)? Lopen wij jullie voor de voeten, op die wei? Of valt dat allemaal wel mee en heb ik vandaag gewoon een zeer vroege midlifecrisis te pakken?
Een snelle blik op het PPforum leerde me dat het merendeel daar tussen de 16 en de 21 is, maar dat ook een aantal late twintigers en zelfs een sporadische dertiger (of een diehard veertiger) naar Pukkelpop afzakken. Goed nieuws en slecht dus. Goed nieuws want als muziekfreak van dertig kan je nog naar een festival zonder zielig over te komen. Slecht nieuws want je bent er effectief een bedreigde diersoort.

Het lijkt waarschijnlijk gewoon dramatischer dan het is, want ik ken in mijn omgeving best wel een aantal 25 en 30 plussers die voor de volle drie dagen gaan feesten op de wei. En ik laat me ook totaal niet tegenhouden door dit soort overpeinzingen, ik bedoel, had Chokri een betere affiche kunnen voorleggen, ik had er morgen ook tussengestaan, tussen dat jonge geweld. Ik zie er trouwens toch mijn leeftijd niet uit, ik kan doorgaan voor 25, ha! Maar toch, het leek een andere wereld, vanmiddag op de trein, een zeer andere wereld…

6 gedachten over “Oud???

  1. Op zo’n wei loopt er toch vanalles rond zeker. Ik ben ook de dertig al gepasseerd en mijn vriend al eventjes zelfs. Een aantal vriendinnen van mijn leeftijd gaan ook mee, en we gaan ook voor de volle drie dagen.

    De camping laat ik wel al omwille van mijn leeftijd aan mij voorbij gaan. 🙂 Heb meer slaap nodig dan vroeger, heb ik zo ’t gevoel.

    Like

  2. Ge moet niet direct de academiezaal of de bozar gaan platlopen he! weet ge wat pas zielig is, als 30’er doen alsof ge 20 zijt!

    Like

Reacties zijn gesloten.