Eerste dag Gentse Feesten

Gentse Feesten zeer kalmpjes begonnen. In de namiddag op weg naar de Fnac vast komen te zitten in de menigte die naar de Stoet aan het kijken was. Het was de allereerste keer in de 5 jaar dat ik hier woon dat ik de Stoet heb gezien zeg! Best wel leuk, ik kwam er meteen van in de stemming. Geef nu toe, lachen met de burgemeester (maskertjes uitdelen en tegen de mensen zeggen dat hun vrouw hun ’s nachts veel liever zal zien als ze een Termontmasker opzetten), lachen met zichzelf, de arbeiders die de Korenmarkt heraanleggen die stoer zingend mee opstappend, enkel in Gent! Gent is zonder twijfel de coolste en gezelligste stad om in te wonen!

’s Avonds het feestengedruis doelbewust vermeden en in de plaats daarvan naar Harry Potter gaan kijken in de cinema. ’s Nachts in een ongelofelijke regenbui gezeten tijdens de lange wandeling terug naar huis. Onderweg vreselijke mensen tegengekomen, een bende zatte agressieve mannen van een vrijgezellenfeestje tegengekomen die een pisbak stonden te vandaliseren. Ocharme het meiske dat daar binnenkort mee moet trouwen, zo veel agressie, zo veel zatheid, zo lelijk. Mensen worden er zelden aangenamer op als ze drinken. Ook leuk, om 6u uit uw bed gebeld worden door volwassen mensen die ‘belleken trek’ spelen. Voor de rest nog wel goed geslapen, dankzij de regen viel het lawaai mee…

Vandaag nog verder op het gemakje, vanaf morgen begint mijn drukke Feestenprogramma, met veel Boomtown en vanaf donderdag veel MiramirO. Alles zoals steeds uitgebreid te volgen, op Gentblogt natuurlijk!