Aftellen tot Werchter

Nog enkele uurtjes werken en mijn werkweek zit er al op, wat een luxe! Zeker met deze hitte trouwens, ik heb de indruk dat mijn bloed gewoon trager stroomt en mij concentreren een redelijk hopeloze zaak is…
Reden van dit extra lange weekend? Werchter natuurlijk! Aangezien je enkel tickets kan krijgen voor 1 dag of voor ineens alle 4 de dagen, heb ik combitickets besteld en brengen we de komende 4 dagen door op de festivalwei.

Niet dat er morgen al veel speelt dat mij interesseert. Ik vermoed dat ik wel eens bij Fleet Foxes en Lily Allen zal passeren, en Placebo wil ik ook nog wel zien. Maar voor de rest zal morgen een kalme dag worden. Het zwaartepunt ligt eerder op vrijdag en zaterdag. Vrijdag ga ik ab-so-luut voor The Killers. Vorig jaar pas op Pukkelpop gezien, maar aangezien ze met de zaalshows voor hun nieuwe plaat zowat alle landen aangedaan hebben behalve België (ik verdenk de Schuer hier trouwens van) wil ik ze doodgraag nu op Werchter zien. Bloc Party en Henry Rollins eveneens vorig jaar op Pukkelpop gezien, en waarschijnlijk vrijdag nog eens. Geen idee of ik voor Coldplay ga blijven, we zien wel.

Zaterdag belooft mijn topdag te worden, met natuurlijk de KIngs of Leon, de groep waar ik het afgelopen jaar het meest naar geluisterd heb (heb een maand lang niks anders opgezet ofzo)(puberaal, I know). Iedereen de cd bij den Humo gekocht trouwens, want die staat vol superstraffe oudere nummers. Nu meteen gaan halen, hop!
Maar ook de twee groepen die voor de Kings spelen, mogen er zijn. Wat dacht u van Franz Ferdinand en de eeuwig straffe Nick Cave en zijn Bad Seeds? Take me out!

Zondag wordt dan rustig uitbollen, maandag werkendag weet u wel. En ook wel dertig zijn en geen uithoudingsvermogen meer hebben, ik geef het toe. Maar The Hickey Underworld, daar kijk ik echt naar uit, aangezien ze de strafste Belgische debuutplaat leverden in jaren. Probleem is dat ze overlappen met Mastodon, net zoals Lady Linn overlapt met The Mars Volta. Toch straf als je maar enkele groepen écht wil zien, en die dan allemaal op hetzelfde moment spelen. Vroeg naar huis, want geen nood aan Milk Inc of aan Metallica. Kaiser Chiefs wil ik wel nog meepikken.

En dan, dan zit Werchter er alweer op (hopelijk zonder al te veel zonnebrand of modderbaden tussen lallende Hollanders en Britten) en is het aftellen naar de Gentse Feesten. Nog 17 dagen trouwens… Jihaa!

4 gedachten over “Aftellen tot Werchter

Reacties zijn gesloten.