Sport

Ik ben mijn wintervet beu. De winter is voorbij, en dus mag dat lentefiguur ook snel terugkomen. Makkelijker gezegd dan gedaan echter. Mijn wekenlange poging tot dieet leverde niets op; ik eet nog altijd evenveel chocola als anders, hoe kan dat ook met al die chocolade paaseitjes. Andere aanpak dan maar; meer bewegen!
En dus gingen we vorig weekend, voor het eerst sinds op vakantie van de zomer, zwemmen. Het leverde mij drie dagen lang superstramme spieren op, maar ook wel een bijzonder fijn gevoel. Dit weekend dus dubbel regime: zaterdag wandelen en paardrijden, zondag opnieuw zwemmen. En wonder boven wonder, de spieren doen al een stuk minder zeer!

Gigantische gewichtsvermindering zal het wel niet als gevolg hebben, maar ik voel me gelukkiger en gezonder, en daar is het me om te doen. Ik merk al lang dat mijn conditie zeer ver beneden alle peil is, en ik wil daar dringend iets aan doen. Nu het weer langer licht blijft en warmer is buiten, zijn er dan ook geen excuses meer. Bij het paardrijden stootte ik echt tegen mijn eigen grenzen op; het complete gebrek aan fysieke kracht en uithouding zorgde ervoor dat ik ook gewoon veel slechter presteer. En aangezien ik al van mijn twaalfde paardrij, ben ik daar bijzonder gevoelig voor…  Zwemmen, wandelen en paardrijden dus!

2 gedachten over “Sport

  1. merk ik dat ik ondanks dat jaar niet fietsen toch een betere uithouding heb dan eerder om de een of andere reden 😉 en ja je voelt je een stuk fitter als je spieren wat strakker zitten door de beweging 😉
    doen doen doen! hup dup met de beentjes!

    Like

  2. ge gaat het mss niet meteen merken aan je weegschaal (vet -> spieren zorgt voor meer gewicht) maar aan je kleren des te meer. los daarvan: een beetje meer bewegen doet gewoon deugd, zij het helaas meestal achteraf. op moment zelf kan het soms afzien zijn (cfr. mijn rood tomaathoofd als ge me tegenkomt tijdens mijn jogsessies ;-))

    Like

Reacties zijn gesloten.