Weekend

Wat als je zaterdag uit bed kruipt en je voelt je niet goed? Wel, een namiddagje shoppen natuurlijk! Na een tweetal uur passen en kopen voelde ik me weer kiplekker en klaar voor een zomerse lente en een lange zomer.
Eerst naar de Brooklyn, de jeanswinkel om daar het Sunkfunkrekje te pluimen. Het blijft een supercool merkje. Twee t-shirts, een grappig paars truitje (dat me lang deed twijfelen, kan een mens op 30 nog wegkomen met een paars truitje met rits en kapje met rode tekening op? Waarschijnlijk niet, maar what the hell, ik vind het mooi dus ik heb het gekocht) en een ultrazomers gestreept topje.

Op naar O’zon dan, de alternatieve klerenwinkel met etnisch geïnspireerde en soms ook ecologische kleren. Daar was het aanbod aan originele en mooie zomerkleren gewoon veel te groot. Maar liefst 7 stuks kon ik gewoon niet weerstaan. Een zwarte cache-coeur van Goddess die ik vandaag meteen aanheb met een grijsgroen trui-vestje, ook meteen in gebruik genomen. Een supermooi haltertopje en een zwart t-shirt met asymetrische flappen, heel leuk. Een groene linnenbroek voor als het van de zomer eens tropisch warm zou worden. En als klap op de vuurpeil twee zomerjurkjes, beiden tot aan de knie, met spaghettibandjes en een beetje uitwaaierend beneden, het ene sober zwart met een kleine print en het andere in een soortement retrostrepen.

Ok, 7 stuks in de ene en 4 in de andere winkel, het is schandalig veel, maar het zou me verbazen dat ik in andere winkels nog veel ga kopen. Een een vrouw moet toch kleren in haar kast hebben hangen, nietwaar?

Veel topjes en kleedjes, weinig truien, dus laat die zomerse temperaturen maar komen, anders hangen al die nieuwe kleren ook maar te verkommeren in mijn kast. Maar eerst moet het wintervet nog verdwijnen. Er zit een kilo of 3 teveel aan, en ik wil die kwijt. Ik probeer al een maand minder te eten, maar echt helpen doet dat niet moet ik zeggen. ’t Valt ook niet mee, als je zoals ik een enorme zoetebek bent en ze je langs alle kanten met paaseitjes bombarderen. Maar toch, het moet! Meer bewegen dus. Zondag hebben we de daad bij het woord gevoegd, vroeg opgestaan, een leuke wandeling met de honden in de ochtendzon en dan een duik in het zwembad. Ongelofelijk hoe goed een mens zich daarvan kan voelen. Ik voelde me helemaal opleven, voelde mijn lichaam en geest opleven van dat kleine beetje activiteit en wat zon, zalig zo’n gezond gevoel… Bij deze neem ik mezelf voor om elke week een uur te gaan paardrijden en een uur te gaan zwemmen, aangevuld met enkele wandelingen met de honden per week. En dan maar hopen dat mijn belabberde conditie weer wat vooruit gaat en dat die kilo’s eraf vleigen!