Milk Inc. op Werchter; what’s next, Laura Lynn volgend jaar en op Rimpelrock QOTSA???

Ik was al dagen van plan om erover te bloggen, dan weer niet, maar ik kan het toch niet laten. Milk Inc afsluiter op Werchter; het internet staat in brand. Alle meningen zijn ondertussen al rijkelijk gespuid, toch doe ik nog mijn bescheiden duit in het zakje, uiteraard na lid geworden te zijn van enkele Facebookgroepen die de situatie aanklagen…

Want laat ons duidelijk zijn, een ‘act’ als Milk Inc hoort niet thuis op de wei van een rockfestival. Net zomin als Laura Lynn, Helmut Lotti of Clouseau daar thuishoren. Net zomin als trouwens Metallica thuishoort op I love techno of The Killers op een Vlaamse pensenkermis. Of in het Sportpaleis, als we toch bezig zijn. Iedere groep zijn habitat, zijn publiek.

Ooit was Werchter een rockfestival, wat niet betekent zoals een journalist van De Morgen beweert, dat er enkel rechtoe-rechtaan rock kan geprogrammeerd worden. Muziekliefhebber als we zijn staan we al lang open voor allerlei stijlen. Maar er zijn grenzen, nietwaar, en door Milk Inc op een festivalwei neer te poten worden die zwaar overschreden. Je doet een festivalganger daar gewoon geen plezier mee, om nog maar te zwijgen over het niveau van een platvloerse muzikale volkskermis voor marginalen als die Spichtige Limburger en zijn lelijk zangeresje voorstellen. Werchter was ooit een kwaliteitslabel, profileert zich nu als een van de beste festivals ter wereld en lokt elk jaar een internationaler publiek naar België. Maar als dit de weg is die de Schuur op wil gaan, vrees ik dat hij dat kwaliteitslabel sneller kwijt zal zijn dan je ‘Regi’ kan zeggen…

5 gedachten over “Milk Inc. op Werchter; what’s next, Laura Lynn volgend jaar en op Rimpelrock QOTSA???

 1. Oei, ik vind dat allemaal zo erg nog niet… ’t Is inderdaad een beetje raar maar ’t is ook de laatste act van de laatste dag dus als je ’t moe bent ga je gewoon naar huis, toch?

  Like

 2. Ik ga zeker naar huis, moet de volgende dag vroeg op om te gaan werken, maar het is het principe, zoiets kan gewoon niet…

  Like

 3. Euhhh.. Lelijk zangeresje ?? Ik zie hier GEEN foto van jezelf ????Dan moet je wel lef hebben om zoiets te verkondigen.
  Nu vind ik persoonlijk ook dat Milk Inc daar niet thuishoort..maar toch een beetje respekt voor mensen met en andere muzieksmaak als U hebt , die ik dan weer shitmuziek noem..

  Groetjes

  Like

 4. milk inc is shitmuziek voor mensen met de muzieksmaak van een slappe komkommer. kuddebeesten die graag in een barstenvol sportpaleis wuiven met de handjes op doordeweekse platvoerse commerciële beats. akkoord dat je dat moet toleren, ieder zijn smaak, maar blijf dan waar je thuishoort, op uit zijn voegen gegroeide fuifjes met veertienjarigen, pensenkermissen, een sportpaleis, vtm en mnm. en blijf weg van het feest van de liefhebber van het brede sprectrum aan rock en dansmuziek. waar milk inc niet en nooit zal thuishoren. en die zangeres is toch maar een doordeweekse p magazine babe?

  mik inc is er voor het plebs maar blijf dan ook liefst bij uw plebs.

  of denkt de schuur dan echt dat we alles slikken?

  Like

Reacties zijn gesloten.