Zoniënwoud

Zondag een dagtrip gemaakt naar het Brusselse Zoniënwoud. Om 8u opgestaan, klaargemaakt, tegen 9u vertrokken naar de manège, waar nog niemand echt goed wakker bleek. In plaats van om 10u werd het uiteindelijk half 12 eer we goed en wel onderweg waren met alle mensen, zadels, paarden en eten voor de dag. Daardoor werd het dan weer 14u eer we in het bos aan onze vier uur durende tocht begonnen.
Als de tijd niet meewerkte, dan het weer gelukkig wel. Het was een pak warmer dan de 13° die was voorspeld, de zon scheen vrolijk en droog was het ook.  Het werd zoals altijd een zalige tocht, rustige stukken in stap, lange stukken gallop tussendoor. Het Zoniënwoud is wat mij betreft een van de leukste plekjes in Vlaanderen om paard te rijden. Een immens groot bos waar je uren in kan rijden zonder een autoweg te moeten kruisen, een perfecte infrastructuur met ruiterpaden die vaak compleet gescheiden lopen van de wandelpaden en fietspaden waardoor de verschillende groepen amper ‘hinder’ ondervinden van elkaar, leuke picnicplekjes onder de bomen,… Mijn favoriete daguitstap van het jaar.

Alleen betaal ik nu wel de prijs voor een ganse dag activiteit na een winterstop. Dikke zes maanden geen paard van nabij gezien en dan ineens een ganse dag zorgt ervoor dat ik vandaag en gisteren pijn heb aan spieren waarvan ik het bestaan niet eens vermoedde. Alles doet zeer; stappen, zitten,… En tegen dat mijn stramme spieren zijn opgewarmd en ik niet meer rondloop als een stram, oud besje, zit ik meestal weer enkele uren stil waardoor de boel weer opstijft. Maar eigenlijk vind ik dat allemaal niet zo erg. Zadelpijn is altijd de moeite waard, omdat paardrijden met verre voorsprong de fijnste sport is van allemaal, en die spierpijn mij enkel aanzet om de komende maanden weer fitter te worden!

2 gedachten over “Zoniënwoud

  1. een echte meevaller, zonniewoud al verschillende keren gaan wandelen, zalig in zo’n groot bos!
    en ik heb ook spierpijn lol ahum

    Like

  2. Zaaaalig! Het buitenrijseizoen komt eraan, en ik kan echt niet wachten om ook in het bos op wandel te gaan!

    Like

Reacties zijn gesloten.