Zita Swoon @ Novarock

Zaterdagavond totaal onverwacht in Kortrijk beland. We hadden gepland om ergens te gaan eten voor de verjaardag van mijn Teerbeminde, maar het lot besliste daar anders over. Of, meerbepaald, deze blog, waar twee kaarten voor Novarock werden weggegeven en ik om 17u blijkbaar nog niet te laat was om die te krijgen. Af en toe mag een mens een dosis geluk hebben, toch? En zo stonden we amper drie uur later aan de Expo in Kortrijk, tussen het jonge grut en naast Jeronimo op de tweede rij naar Zita Swoon te kijken.

Het was anderhalf jaar geleden dat ik de groep nog live had gezien, wat nu ik erover nadenk naar mijn normen best wel lang is. De eerste keer ook sinds Tom Pintens de groep heeft verlaten, en om eerlijk te zijn laat zijn vertrek een voelbare leegte achter in het geluid en op het podium. Ik mis de inbreng van Pintens in het geluid van Zita Swoon, veel meer dan de inbreng van andere groepsleden die in de loop van de jaren de groep verlaten hebben.
Niettemin was het een goed optreden, met opnieuw een heleboel oude nummers in een nieuw, prettig gestoord kleedje (People are like slamming doors had ik al tien jaar ofzo niet meer live gehoord, en ook het nog oudere Moondance werd volledig getransformeerd) en een setlist die aangenaam verrassend veel afweek van het vorige optreden dat ik zag (november ’07 in de Handelsbeurs).

Met mijn gsm kon ik volgende povere fotootjes maken…
zitaswoon1

zitaswoon2

Een gedachte over “Zita Swoon @ Novarock

Reacties zijn gesloten.