Only the lonely – pré-solden-prospectie

Het lot van de werkmens in de kerstvakantie is er een van eenzaamheid.

Vanmorgen, 6u50, de wekker gaat. De honden komen mee naar beneden om hun ontbijt in ontvangst te nemen, maar stormen dan meteen weer naar boven, om verder te slapen. Zelfs dierlijk gezelschap bij het ontbijt zit er niet in!
Ook op weg naar het station en op het perron is het bijzonder rustig. Maar dat geeft niet, zo kan een mens lekker lezen op de trein!

Op het werk zelf dan valt het mee, er is weinig volk in huis, maar bijna al mijn directe collega’s zijn er. Een unicum, doorgaans blijven die allemaal twee weken thuis. Maar zo voelt een mens zich al direct een pak minder eenzaam.

In de krant van vandaag staat dat 1 op de 3 Gentse winkels al korting geven. Toen ik van’t weekend een eerste rondje langs de winkels deed, was er toch nergens sprake van solden of korting. De kleurtjes die de hoogte van de korting zullen aangeven hingen wel al klaar, maar bij navraag bleken de solden zelf echt pas zaterdag de beginnen. Dan neemt een mens vrijdag 2 januari verlof, om niet eens koopjes te kunnen doen, poeh.
Best wel stom, want ik heb al een jas en trui gezien die ik dolgraag zou kopen, maar nu 30% meer betalen dan van’t weekend, dat zie ik ook niet zitten. Dus bleef het bij een snelle prospectie aan een tweetal leuke winkels en hopen dat ze tegen zaterdag de leuke dingen die ik al gezien heb, nog in mijn maat hebben liggen… Is er iemand die wel al ergens een koopje heeft gedaan?

Mijn wederhelft liet zich trouwens ook niet tegenhouden, en trakteerde zichzelf op een superdeluxe kerstcadeau, een Ipod classic met 120 GB (30 000 nummers) geheugen. Tot hiertoe was ik de enige thuis met mijn Iphone, die zowel thuis werd ingeplugd op de superdeluxe speaker die ik van mijn wederhelft cadeau kreeg enkele maanden geleden, maar ook in onze autoradio en die op vakantie dienst deed als venster op de wereld.
Maar nu is mijn teerbeminde dus ook verkocht en voorzien van de typische witte oortjes van Apple! Enkel de honden nog…

Een gedachte over “Only the lonely – pré-solden-prospectie

  1. haha ik zie ze al bezig eerst eten en dan weer bij egel onder de wol lol
    allez gelukkigop het wekr niet te eenzaam
    30.000 nummers, al dat de oplossing is op mijn honderden cassettes te redden :s

    Like

Reacties zijn gesloten.