Hoe een werkman thuis te krijgen…

Wij wachten nu al sinds juni op onze dakwerker. ’t Is te zeggen, ergens maart hebben we de offerte getekend en teruggestuurd. Eerst zou hij in juni komen, dan werd het augustus, en sindsdien schuift dat elke keer met een of meer weken op. Uiteraard neemt hij uit zichzelf nooit contact op, en leven wij dus weken in onzekerheid tot we dan weer eens zelf de telefoon nemen en proberen bellen. Ik zeg ‘proberen’ omdat meneer maar één op de drie keer ofzo zijn gsm opneemt…

Enfin, de laatste keren ging dat meestal in de aard van ‘Jullie zijn de volgende op de lijst, en ik ga zeker volgende week woensdag komen. Ik bel nog begin volgende week op te bevestigen’. En woensdag na woensdag gingen voorbij, en nooit werd er gebeld, en nooit verscheen er een camionetje met ijverige dakwerkers voor onze deur.

Gisteren belde mijn wederhelft voor de zoveelste keer.
‘Ah ja, ik had al verwacht dat je ging bellen…. Ik ga zeker volgende week komen!’.
Waarom mijn wederhelft zich kwaad maakt en zegt dat hij het een beetje beu is om elke keer weer die loze beloften te horen te krijgen en wat we er eigenlijk niet meer in geloven. Waarop de reactie is: ‘Ja, je hebt gelijk, en eigenlijk heb ik volgende week ook verlof en kan ik dan helemaal niet komen’.

Om dóód te vallen. Meneer maakt nu al beloften waarvan hij verduiveld goed weet dat hij ze niet kan houden. Maar hij ging nu écht zo snel mogelijk komen, zéker in de komende weken.

Ik word er vrij moedeloos van. En dan te weten dat we met een serieus vochtprobleem zitten (denk aan van de muren vallende bepleistering en zelf een paar zwammen) en dat de rest van de geplande verbouwingen uiteraard moeten wachten tot dat probleem van de baan is. En dat de winter eraan komt. En dat we bij wijze van spreken elke week dat hij niet komt tegen hogere kosten aankijken wegens meer muren die kapot gaan. Om van het gezondheidsaspect nog te zwijgen.

Dus, wie tips heeft op een goede stielman te lokken, laat maar komen. Een muizenval met een of andere halfnaakte P-magazine babe als lokaas? Een kelder vol bier? Iets anders?

6 gedachten over “Hoe een werkman thuis te krijgen…

 1. ik hoor het bij naasten die aan het verbouwen zijn..het gaat NIET vooruit!
  en alseht werk dan nog niet eens goed gedaan is!!!
  blij da tik iet skant en klaar heb kunen kopen, elk voordeel heb wel zijn nadeel, maar elk nadeel ook zijn voordeel

  Like

 2. ach, die mannen zijn allemaal ’t zelfde…. einde 2002 vroegen wij bij een 20tal verschillende dakwerkers om 1) een bezoekje aan huis en 2) om een offerte. Daarvan zijn er 2 komen zien en slechts van één van die 2 kregen we een offerte (een gekende naam hier in de streek; deed ook de daken bij de buren). Dat was al in mei 2003. Begin december 2003 zijn ze uiteindelijk aan het dak begonnen (na lang zagen en bellen en aandringen… zelfs een “ultiem excuus” als “Meneer, we zitten hier sinds juli met een baby. Straks is het winter in zit dat kind in de kou”, hielp niet). Met 8 man aan gewerkt (compleet nieuw houtwerk, balken, zinken dakgoten, luxe dakpannen); op een werkweek tijd was alles af. En koud dat het was toen 🙂 Feit is dat die mannen tegenwoordig allemaal in onderaanneming werken voor grotere projecten (nieuwbouwen,…), waardoor hun eigen werk altijd maar opschuift… En daar kunt ge dan over zagen tot de dieren kunnen spreken…. Hét ultieme middel lijkt me dan ook: ’s avonds binnendringen bij de patron van de firma thuis, zijn gezin gijzelen, en uiteindelijk eventueel één van zijn kinderen de keel oversnijden. Zinvol geweld dus.

  Like

 3. Helaas kan ik je geen tips geven, integendeel, het is hier bij tijd en wijlen dezelfd ellende. Om bij te wenen, wat helaas soms ook effectief gebeurt.
  Ik kan je alleen maar veel moed inspreken, en zeggen dat ik perfect weet hoe het voelt, ook al weet ik dat dit maar een schrale troost is (ik zal het in elk geval eens voorleggen aan mijn wederhelft, misschien heeft hij wel een tip)

  Like

 4. heb ik een dakwerker die van zijn woord is
  hij liegt niet
  zegt wel: zo lang zal het duren voor ik bij jou kan beginnen
  maar op die morgen stond hij er
  zonder pardon
  na enkele maanden wachten
  hij beheert zijn agenda
  een man om te vertrouwen
  de buren hebben hem ook
  omdat dat de enige aannemer was die ze kenden die van zijn woord was
  i leuuuuuv my dakwerker 🙂

  Anderzijds
  zo’n afspraken niet nakomen
  ik dacht er nog niet aan mijn woord te houden
  en trouwens
  zwammen blijven zitten
  die moet je nog eens apart behandelen
  de sporen blijven een eeuwigheid
  niet om je te ontmoedigen
  maar om te handelen
  buiten met die dakwerker en begin al maar te bellen naar een andere, of misschien wel de snelste.

  En als die man dan na weken voor jullie deur staat
  zeggen jullie keurig: ‘het dak is gerepareerd, maar dat is niet dankzij u. De reclame voor die niet bewezen diensten krijgt u er gratis bij. Prettige dag nog’.

  (succes!)

  Like

Reacties zijn gesloten.