Viva Obama!!

Hoe spijt had ik gisteren en vannacht niet dat ik er zelf niet live bij kon zijn, in de VS. Zelf de buzz in de straten voelen, de gesprekken volgen, vol spanning zitten afwachten op de eerste resultaten en dan het grote feest. Hoe jaloers was ik niet op de talrijke journalisten die de klok rond verslag mochten uitbrengen en er middenin zaten. Had ik vandaag niet zo vroeg moeten opstaan, ik had de ganse nacht naar de radio geluisterd denk ik, zo spannend vond ik het.

Mijn wederhelft stond vanmorgen om 5u op om te gaan werken, en kwam me meteen het fantastische nieuws brengen, Obama heeft gewonnen!!!! We hadden het uiteraard gehoopt, en de polls waren hoopgevend, maar je weet maar nooit, dus zeker van de overwinning was niemand. Maar vanmorgen was het beslist, en ik ben er echt supercontent om…

Amerika, het land van hoop en dromen. Ooit leek het me het einde van de beschaving, een oord van saaie, dikke, cultuurloze mensen die allemaal hamburgers eten en cola slurpen en nooit voor zichzelf nadenken, maar sinds ik er dit jaar zelf heb rondgelopen vind ik het een geweldig land. Fascinerend. Ik kan niet wachten om terug te gaan… Hoe zalig moet het niet zijn om een of meerdere maanden door dat land te trekken, te ontdekken, er is daar zo veel te zien, te doen, het is zo anders dan bij ons en toch zo gelijk. Man, ik zou er zelfs graag een tijdje wonen denk ik!